Lidertrend
StoryEditor

Nike u Srbiji izgradio igralište od 20 tisuća pari odbačenih tenisica

08. Studeni 2021.
Nike znak

Kampanja 'Ubaci. Nastavi igru' dio je globalnog projekta Move to Zero kojom Nike želi smanjiti negativan utjecaj na okoliš i pretvoriti se u zero-waste kompaniju

U proljeće ove godine kompanija Nike pozvala je srpske građane na sudjelovanje u njihovoj novoj kampanji 'Ubaci. Nastavi igru' i svoje dotrajale, istrošene tenisice bace u specijalne kontejnere jer će im sportski brend dati novu svrhu. I doista, šest mjeseci godina kasnije, u Beogradu je niknulo novo sportsko igralište izrađeno od 20 tisuća pari starih tenisica.

Move to Zero

U suradnji s londonskom agencijom Accept&Proceed, Nike je želio ukloniti 'smeće' s beogradskih ulica i pretvoriti ga u nešto što koristi čitavoj zajednici. Dizajner Nigel Cottier bio je zadužen za vizual igrališta te je odlučio odati počast kultnoj lokaciji, poznatoj kao Blok 70. Igralište je sada ukrašeno simbolima, vibrantnim bojama i apstraktnim oblicima te bi trebao služiti generacijama djece i sportskih entuzijasta.

Inače, ova srpska kampanja dio je globalnog projekta Move to Zero kojom Nike želi smanjiti negativan utjecaj na okoliš te se pretvoriti u zero-waste kompaniju. Nadamo se da će sličan projekt realizirati i na domaćem terenu.

25. travanj 2024 08:45