Lidertrend
StoryEditor

Rasprava o pripremi paste carbonara pomela društvene mreže

11. Travanj 2021.
pasta carbonara
Tijekom Dana tjestenine carbonara, na Instagramu je objavljeno preko 1,5 milijuna postova s hashtagom #CarbonaraDay, a na društvenim mrežama poput Facebooka i Twittera vodile su se ozbiljne rasprave o tome što autentično jelo jest i otkrivale tajne majstora kuhinje

Ako je suditi prema reakcijama na društvenim mrežama, pasta carbonara zaslužila je da ju se slavi čitav tjedan, a ne samo 6. travnja kada se obilježava takozvani Carbonara Day.

Naime, Italian Food Union i International Pasta Organisation, odlučili su, kao i prošle godine, serijom online evenata slaviti svoje nacionalno jelo - tjesteninu carbonara koja se tradicionalno priprema od svega pet sastojaka - tjestenine, guanciale slanine, sira pecorino, jaja i papra. Sve druge varijante su, prema mišljenju ljubitelja te talijanske poslastice, krajnje uznemirujuće i čista blasfemija.

Tijekom tog Dana tjestenine carbonara, na Instagramu je objavljeno preko 1,5 milijuna postova s hashtagom #CarbonaraDay, a na društvenim mrežama poput Facebooka i Twittera vodile su se ozbiljne rasprave o tome što autentično jelo jest i otkrivale tajne majstora. Rasprave o jelu produžile su se na čitav tjedan, a neki su brendovi, poput Barille ili Tempa (papirnate maramice) objavile i prigodne kampanje.

Tempo je tako na Facebooku objavio post sa slikom tjestenine i, naravno, svojih maramica u kojem apelira publiku da 'prestane rastuživati Talijane'. 'Oni plaču svaki dan, jer vide vaše recepte za carbonaru. Slanina? Gljive??? Vrhnje?!?! (…) Dosta nam je brisanja suza zii, nonni, mamme e papa. Pa čak i maloj djeci. Molimo vas, prestanite uništavati carbonaru…', stajalo je u objavi Tempa koja je do jutros podijeljena 6,1 tisuća puta. #Carbonara Day je, bez sumnje, kampanja tjedna. A kako vi spremate carbonaru?

29. travanj 2024 16:01