Lidertrend
StoryEditor

Sezonske alergije, imunitet i Apiterapija PIP  

29. Travanj 2020.
Royal PIP
Alergija je nepravilno funkcioniranje imunološkog sustava. U zdravom organizmu antitijela nas štite od virusa, bakterija i infekcija. Kod alergičnih osoba imunološki sustav pogrešno shvaća određene alergene (kao neprijatelja) i počinje stvarati antitijela da se obrani od njih.

Alergijska reakcija se može dogoditi odmah ili nekoliko sati nakon kontakta s određenim alergenom. Simptomi alergijske reakcije ovise o načinu ulaska alergena u organizam. Svima poznata alergijska reakcija na pelud je alergijski rinitis ili peludna groznica.

Sezonski alergijski rinitis ili peludna groznica predstavlja alergijsku reakciju koja u pozadini ima pretjeranu imunološku reakciju na pojavu alergena (peludi). Ulaskom peludi u organizam inhalacijskim putem tj. udisanjem pokreće se niz reakcija koje rezultiraju oslobađanjem antitijela (IgE) i medijatora upale histamina koji uzrokuju alergijske reakcije. Histamini izazivaju povećanu propusnost krvnih i limfnih žila te iz njih izlazi tekućina koja uzrokuje simptome - otok, crvenilo, svrbež i bol. Nos, sinusi i dišni putovi otiču, pune se sekretom i postaju začepljeni. Poremećaji koje uzrokuje alergijski rinitis odražavaju se i na funkciju pluća i srca, a oboljenje je često povezano s bronhijalnom astmom. Alergija nije izlječiva ali postoji terapija koja ublažava i uklanja simptome te olakšava život alergičnim osobama.

Saveznici u suzbijanju alergijskog rinitisa i peludnih alergija su pčelinji proizvodi, mnogima neshvatljivo ali dokazano!

Med može uvelike pomoći kod peludne alergije tzv. specifičnom imunoterapijom alergijskih bolesti dišnog sustava, senzibilizacijom na inhalacijske alergene iz okoliša kao što je pelud. Kontinuiranom primjenom meda u postupno rastućim dozama tijekom cijele godine u organizam unosimo poddozirano pelud u svrhu smanjenja reakcija na njega u alergičnih osoba. Zrnca peludi u medu su u neusporedivo manjim koncentracijama nego u okolišu te ih organizam prihvaća bez značajne pobune. Na ovaj način potičemo organizam da izgrađuje vlastite obrambene mehanizme što rezultira umanjenim imunosnim odgovorom  na pelud u sezoni cvatnje, tj. blažom alergijskom reakcijom, pa čak i izostankom popratnih neugodnih simptoma.

Matična mliječ – učinkovita zaštita od alergija i alergijskih simptoma.

Antialergijski učinak matične mliječi je znanstveno dokazan, ta se značajka pripisuje glikoproteinu iz matične mliječi koji suprimira antigen, inhibira specifičnu proizvodnju IgE  i histamina iz mastocita.

Propolis – prirodan izvor antioksidansa i imunomodulatora flavonoida

Kvercetin iz propolisa biljni  je pigment, smatra se pretečom i predstavnikom svih bioflavonoida, u brojnim studijima pokazao se kao najaktivniji od svih bioflavonoida. Dobar je protuupalni agens, izravno blokira nekoliko početnih stadija upalnog procesa, tako i sintezu i oslobađanje histamina i drugih medijatora upale. Normalizira i jača imunološki sustav, ublažava simptome peludne alergije te bolesti dišnog sustava.

Svi pčelinji proizvodi zasebno ali i u kombinaciji blagotvorno djeluju na organizam, potiču rad imunološkog sustava, povećavaju tjelesnu izdržljivost i smanjuju zamor što je česta posljedica alergijskih reakcija. Prevencija je daleko bolji način za borbu s alergijom nego naknadno ublažavanje neželjenih posljedica, stoga pravilnim korištenjem meda, propolisa i matične mliječi možemo spremni dočekati sezonu alergija i poboljšati kvalitetu života.

Prodišite na prirodan način uz Nasopip, sprej za nos iz linije Farmakol!

100% prirodno, bez konzervansa, umjetnih  aroma i alkohola. Za djecu od navršene 1. godine života i odrasle.

image
Nasopip sprej
foto
Farmakol Nasopip sprej prikladan je za svakodnevnu higijenu, vlaženje, njegu i zaštitu nosne sluznice. Terapija bez iritacija, pogodna za dugotrajnu njegu oštećene i suhe sluznice nosa. Zahvaljujući bioflavonoidima iz propolisa Nasopip sprej djeluje antiseptički, baktericidno i virucidno, povećava obrambenu sposobnost nosne sluznice, smanjuje otok, sužava i jača male krvne žile, znači, pomaže kod začepljenog i neprohodnog nosa. Dodatno, sljez u sinergiji s kaduljom i mentom djeluje umirujuće na sluznicu nosa uz ugodan osjećaj svježine nakon uporabe.

Nasopip olakšava prohodnost gornjih dišnih putova kod prehlada, hunjavica, rinitisa i alergijskog rinitisa. Kod dužeg boravka u prostorima sa suhim zrakom (centralno grijanje, klimatizacija) održava prirodnu vlažnost nosne sluznice, poboljšava i olakšava uklanjanje nečistoća iz nosne šupljine.

Farmakol Gelee royale matična mliječ kapi

100 posto prirodan proizvod jedinstven po sastavu, najbrža apsorpcija i najveća iskoristivost matične mliječi! Za mlade i odrasle s aktivnim životnim stilom, prirodno uravnotežen i bogat kompleks hranjivih tvari. Matična mliječ u obliku kapi omogućava jednostavnu i djelotvornu primjenu. Pomoćne tvari stabiliziraju svježu matičnu mliječ, a ujedno omogućuju izravno ulaženje matične mliječi u krvotok te veću iskoristivost njezinih biološki aktivnih sastavnica.

image
Gelee Royale kapi
foto

Pogodan za djecu od 4. godine i odrasle, bez konzervansa.

Royalpip- medna mješavina,  snažan prirodni biostimulator i 'imunobomba'

Doprinosi jačanju imunološkog sustava, potiče stanični metabolizam, povećava mentalnu i fizičku kondiciju i vitalnost organizma.

image
Royal PIP
foto

Visoki udio propolisa, cvjetnog praha i matične mliječi daje pregršt vitamina, minerala i aminokiselina koji djeluju stimulativno na organizam, a u sinergiji s medom koji ima ulogu nosača i stabilizatora pojačava se njihovo djelovanje.

Preporučuje se osobama izloženim stresu, čestim i dugotrajnim mentalnim i tjelesnim naprezanjima, kemoterapiji, za oporavak jetre i krvožilnog sustava. Za djecu od 12. godine i odrasle

Autorica članka: Petra Galović, dipl. ing. biotehnologije, PIP d.o.o.

20. travanj 2024 01:17