Lidertrend
StoryEditor

Španjolski Loewe i japanski Studio Ghibli lansirali zajedničku kolekciju

26. Prosinac 2021.
Talentirani Jonathan Anderson, inspiraciju za novu capsule kolekciju pronašao je u filmu Avanture male Chihiro (Spirited Away)

Iz japanskog Studija Ghibli stižu velike novosti. Taj rasadnik nekih od najboljih animiranih filmova svih vremena, objavio je da čarobnjak animacije Hayao Miyazaki planira lansirati još jedan film iako je u mirovini, ali i da će sljedeće godine otvoriti tematski park s čudnovatim junacima iz njihovih popularnih naslova. Također, za početak 2022. pripremili su i novu kolekciju modnih dodataka i to u (neočekivanom) partnerstvu sa španjolskim luksuznim brendom Loewe, u vlasništvu LVMH grupe. Kako prenosi portal Highsnobiety, kreativni direktor Loewea, talentirani Jonathan Anderson, inspiraciju za novu capsule kolekciju pronašao je u filmu Avanture male Chihiro (Spirited Away) u kojem 10-godišnja djevojčica Chihiro luta nevjerojatnim, istovremeno predivnim i zastrašujućim svijetom japanskih spirita (Kami) kako bi spasila svoje roditelje od kletve koju je na njih bacila vještica Yubaba. 

Obožavatelj Anderson

Loewe još uvijek nije prikazao čitavu kolekciju, ali se u teaserima jasno vide lica junaka iz tog Oscarom nagrađenog filma. No, ovo nije prvi put da brend surađuje sa Studijem Ghibli. Naime, već su ranije izbacili kolekciju inspiriranu drugim Ghiblijevim hitom – Moj susjed Totoro, a i sponzori su muzeja Studija smještenog u Tokiju.

Budući da je Anderson veliki fan lika i djela Miyazakija, recentna capsule kolekcija, sasvim sigurno, nije i posljednja. Osim toga, kreativni direktor Anderson odlučio je brend voditi putevima koji dosad nisu bili posve tipični Loewe. Naime, brend je osnovan 1846. u Madridu te se bavio izradom modnih dodataka od kože, a među klijentima bila im je i španjolska kraljevska obitelj. Tek su 1965. lansirali prvu kolekciju odjeće, a 1996. postali dijelom velike LVMH grupe. Brend je od 2007. do 2013. vodio engleski dizajner Stuart Vevers kojeg je naslijedio talentirani Jonathan Anderson (vlasnik istoimenog modnog brenda) koji je oživio brend i približio ga mlađim generacijama. Posljednjih se godina Loewe vratio u 'žižu' te lansirao neke kultne komade, posebno torbe, koje su se našle na listama najprodavanijih i najtraženijih modnih dodataka.

20. travanj 2024 05:34