Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Genesis stiže u Europu, predstavljen G70 Shooting Brake

23. Svibanj 2021.
Genesis G70 Shooting Brake front
Već tijekom ljeta bit će moguće naručiti Genesisovu luksuznu limuzinu G80 i SUV GV80, a sedan G70 i SUV GV70 bit će dostupni od jeseni. Nakon njih stiže i nedavno predstavljeni G70 Shooting Brake, koji je ekskluzivno namijenjen europskom tržištu

Hyundaijeva luksuzna marka naziva Genesis nakon velikog uspjeha u Sjedinjenim Američkim Državama i Južnoj Koreji službeno je najavila da već ove godine stiže i u Europu. Već tijekom ljeta bit će moguće naručiti Genesisovu luksuznu limuzinu G80 i SUV GV80, a sedan G70 i SUV GV70 bit će dostupni od jeseni. Nakon njih stiže i nedavno predstavljeni model G70 Shooting Brake, koji je ekskluzivno namijenjen europskom tržištu.

Genesis G70 Shooting Brake je karavanski model s kojim u Hyundaiju namjeravaju postići najveći uspjeh u Europi, a riječ je o automobilu vrhunskog dizajna koji će zasigurno plijeniti pozornost na kojoj god se cesti pojavi.

Svjetlosni potpis

G70 Shooting Brake dugačak je 4685, širok 1850 i visok 1400 mm, a međuosovinski mu je razmak 2835 mm. Sve te mjere znače da je i prtljažnik nešto veći nego kod klasične Genesisove limuzine G80 i obujma je 460 litara. Genesis Shooting Brake izgledom malo podsjeća na Porscheovu Panameru, posebno ako se gleda s bočne strane, ali prepoznatljive dvije linije prednjih i stražnjih svjetala koje su karakteristične za Genesis ipak odaju o kojem je automobilu riječ. Uz jedinstven svjetlosni potpis Shooting Brake se može pohvaliti i velikim ispušnim cijevima i krovnim spojlerom, što mu daje izrazito sportski karakter.

Bogata oprema

Na prvim fotografijama koje su objavljene unutrašnjost automobila izgleda bogato opremljena s kombinacijom crvene i sive kože, koja mu također daje na atraktivnosti, a u središtu je postavljen veliki infozabavni zaslon.

Iako svi detalji nisu objavljeni, kao ni oni koji se tiču motora koji će pokretati novi Genesis, pretpostavlja se da će u ponudi biti dvolitreni turbobenzinc i twin turbo V6 motor koji se nalaze i u limuzinskoj izvedbi G80, a može se očekivati i neka od hibridnih verzija. 

20. travanj 2024 04:52