Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Film Kletva - horor koji je u prvim tjednima prikazivanja zaradio solidnih 21,4 milijuna dolara

18. Siječanj 2020.

Posljednjih desetljeća Azija je nepresušno vrelo inspiracije za američke horor-filmaše, pa je gotovo nemoguće pronaći iole uspješniji japanski ili korejski film strave koji nije dobio holivudski 'remake'.

Najbolji dokaz te tvrdnje svakako je 'Kletva' scenarista i redatelja Takashija Shimizua, čiju smo 'amerikaniziranu' verziju dočekali već drugi put. Prvu holivudsku 'Kletvu' 2004. godine potpisao je sam Shimizu, razočaravši pritom i kritiku i velik dio publike, što ipak nije bio dovoljan razlog da se ne snime još dva nastavka.

S iznimkom japanskog originala, najnoviji je 'reboot' serijala bolji od svojih prethodnika, ponajprije zahvaljujući zvučnim glumačkim imenima poput Andree Riseborough i vlasnika oskarovske nominacije Demiána Bichira, ali svi nedostaci izbijaju na površinu kada ga usporedimo s bilo kojim suvislim ostvarenjem žanra i shvatimo da je u pitanju dosadan, nevjerojatno predvidljiv i nimalo zastrašujući film.

Fanovi ipak imaju razloga za zadovoljstvo jer je 'Kletva' već u prvim tjednima prikazivanja utržila više nego solidnih 21,4 milijuna dolara, a to u prijevodu znači da nove nastavke neće morati dugo čekati.

  •  Režija: Nicolas Pesce
  • Glavne uloge: Andrea Riseborough, Demián Bichir, John Cho, Betty Gilpin
  •  The Grudge, 94 minute, SAD, 2020.
20. travanj 2024 00:25