Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Toyota Land Cruiser: Dotjerani model s boljim performansama i paketom Black

13. Rujan 2020.
Toyota Land Cruiser
Terenske sposobnosti, izdržljivost i pouzdanost osigurale su Land Cruiseru reputaciju jednog od najboljih, najčvršćih i najdugovječnijih terenskih vozila

Toyotin Land Cruiser traje već sedamdeset godina i od svih Toyotinih modela prodaje se u najviše zemlja, čak 190. Njegove terenske sposobnosti, izdržljivost i pouzdanost osigurale su mu reputaciju jednog on najboljih i najčvršćih terenskih vozila.

Za 2020. iz Toyote su odlučili osvježiti ovaj model, koji sada pokreće 2,8-litarski dizelski motor, dodana mu je tehnologija Start&Stop, poboljšan mu je multimedijski sustav i tehnologija za sigurnost Toyota Safety Sense, a tu je i poseban paket Black koji se odlikuje iznimnim dizajnerskim pojedinostima.

Manja potrošnja

Dokazani 2,8-litreni četverocilindrični dizelski motor s common railom, DOHC-om i 16 ventila sada raspolaže s više snage i okretnog momenta. Najveća snaga je povećana za 27 KS/20 kW, na 204 KS/150 kW pri 3000-3400 okr/min, dok je najveći okretni moment povećan za 50 Nm na 500 Nm pri 1600-2800 okr/min.

Motor je povezan s automatskim mjenjačem sa šest brzina, koji Land Cruiseru omogućava najveću brzinu od 175 km/h te skraćuje vrijeme ubrzanja od nula do 1 00 km/h na 9,9 sekundi, što je poboljšanje od tri sekunde u odnosu na prethodnike. Uvođenjem tehnologije Start&Stop smanjena je i prosječna potrošnja, ali i emisija CO2.

Tehnološka čuda

U putničkoj kabini razina opreme podignuta je unaprijeđenim multimedijskim sustavom. Uz brži softver i odziv zaslona, dodirni zaslon i prilagodljivi početni prikaz, novi sustav nudi povezivanje aplikacijama Apple CarPlay i Android Auto. Povrh ovih tehnoloških osvježenja, Land Cruiser nudi kupcima i više elegancije te veći prestiž u posebnom paketu Black.

Vanjske odlike ovog novog, opcijskog paketa Black uključuju masku hladnjaka i stražnju letvicu u cijelosti od tamnoga kroma – prvi takav detalj u obitelji Land Cruisera, crne okvire svjetala za maglu, poklopce vanjskih retrovizora i bočne letvice te prozirne sklopove stražnjih svjetala. Unutrašnjost je oplemenjena posebnom crnom izvedbom središnje konzole i središnjeg tunela.

27. travanj 2024 06:42