Lidertrend
StoryEditor

[Video] Uskoro stiže električni Smart SUV

03. Listopad 2021.
Smart Suv

Smart, poznat kao maleni gradski automobil kojim se moguće zavući i u najmanju ‘škuljicu‘ u gradu, postaje SUV. Da, dobro ste čuli: maleni Smart u SUV izdanju najavljen je za 2023. i stiže isključivo u električnoj verziji. Dugo je odolijevao elektrifikaciji i držao se svojih klasičnih motora pa sve do 2019. nije bilo moguće kupiti električnu verziju.

To se promijenilo s modelima ForTwo i Forfour, a nastavlja se s novim Smart SUV-om koji je za sada poznat samo pod nazivom koncept #1. Električni gradski Smart SUV pokušat će vratiti taj automobil na staze slave koje je tijekom godina izgubio, posebno na nekim tržištima poput američkoga, s kojega je zbog slabe prodaje na kraju i povučen. S tim električnim modelom Smart se nada povratku na početne staze slave, ali i na jedno od najvećih automobilskih tržišta.

Novi Smart najveći je model koji je tvrtka do sada proizvela: dug je oko 4290 mm, širok oko 1800 mm i visok oko 1700 mm, a međuosovinski mu je razmak 2750 mm. Pomalo futurističkim dizajnom interijera i eksterijera cilja na mlađu publiku, na što će, vjerojatno, utjecati i cijena, koja još nije poznata. 

28. travanj 2024 22:23