Lidertrend
StoryEditor

Zlato studiju Rašić+Vrabec za logo 66. Pulskog filmskog festivala

04. Prosinac 2020.
Rašić Vrabec studio

Ove su godine u konkurenciji za nagradu WOLDA - Worldwide Logo Design Award, prijavljeni projekti iz čak 30 zemalja svijeta.

WOLDA nagrada se organizira još od 2006. godine, a svaki nagrađeni logotip morao je ispuniti slijedeće kriterije: mora biti originalan, jasan i besprijekorno dizajniran. Nagrade se dodjeljuju u šest kategorija: dizajn novog logotipa, redizajn logotipa, dizajn animiranog logotipa, zvučni znak, korporativni identitet te za dizajn logotipa ambalaže.

“Ponosni smo jer je ovaj logo jedan od najnagrađivanijih u povijesti Pulskog filmskog festivala i do sada je osvojio prestižne dizajnerske nagrade kao što su: Red Dot, Graphis i Zagreb Design Week.”

O logotipu Pulskog filmskog festivala

Pulski filmski festival je najstariji filmski festival u Hrvatskoj i jedan od najstarijih kontinuiranih filmskih festivala u Europi i svijetu. Naglašavanjem brojke 66 u logotipu, koja je već sama po sebi moćna i simbolična, istaknuta je tradicija i dugovječnost festivala. Jednostavno geometrijsko rješenje dozvoljava brojne upotrebe i asocijacije: oči koje promatraju promatrača, naočale, filmska rola, smajlić, emotikon, tlocrt arene, otvori kroz koje se viri, navodnici, interpunkcijski znakovi itd. Od samog početka logo se pokazao kao inspirativan i primjenjiv, a reakcije publike su izvrsne.

O AUTORIMA:

Rašić+Vrabec specijalisti su za dizajn u kulturi. Dizajniraju i kreiraju izložbe, muzeje, prostore i proizvode, a osnivači Vedrana Vrabec i Marko Rašić, profesionalno djeluju više od 17 godina. Pristupaju svakom projektu holistički, ekološki i društveno odgovorno te uživaju u vođenju multidisciplinarnih timova za velike i male, jednostavne i složene muzejske projekte.

Više o Rašić+Vrabec:

www.rasicvrabec.com

www.instagram.com/rasicvrabec/

www.facebook.com/rasicvrabec/

16. svibanj 2022 11:00