Studentski Lider klub
StoryEditor

Carwiz rent a car drugu godinu zaredom partner je udruge ELSA

22. Srpanj 2019.

Drugu godinu za redom, Carwiz rent a car ponosni je sponzor najveće europske neprofitne udruge studenata prava i mladih pravnika, podružnice ELSA-e Zagreb, koja je ovog srpnja ugostila studente prava iz preko petnaest europskih zemalja.

Mladi pravnici i studenti sastali su se na 20. ljetnoj školi pod okriljem ELSA-e Zagreb u gradu bogate kulturne baštine, Zadru. Na jubilarnoj godišnjici, ova najstarija ljetna škola poseban naglasak stavila je na problematiku ljudskih prava i globalizacije u kontekstu migracija:

Ljetna škola će trajati tjedan dana, za vrijeme kojih smo pripremili gostovanja brojnih predavača koji će dijeliti svoja znanja s polaznicima Škole na temu Ljudska prava i globalizacija. Očekujemo konstruktivnu raspravu, a cilj nam je svake godinu rješavati jedan od krucijalnih problema društva i civilizacije, ali i razmjenjivati iskustva te smatramo da smo kroz ovogodišnji program Ljetne škole to i uspjeli“ , rekao je Alen Šukurica, predsjednik Udruge ELSA Zagreb.

Zainteresirani su se mogli prijaviti putem unificiranog sustava prijava pri ELSA-i International, a odabrano je pedeset najboljih na temelju motivacijskog pisma, stupnja obrazovanja i opće zainteresiranosti za temu Ljetne škole. Carwiz rent a car, kao ponosni sponzor u ovom projektu, već drugu godinu za redom prepoznao je potencijal hvalevrijednog projekta:

ELSA je udruga s dugom tradicijom i hvalevrijednim programom kojeg smo mi u Carwizu prepoznali te se odlučili potpomognuti mlade, obrazovane i prije svega osobe željne stvaranja iskustva i promicanja znanja. Uvidjeli smo da u segmentima stvaranja iskustva, učenja i napredovanja zapravo imamo mnogo zajedničkog s ovim mladim ljudima“, rekla je Barbara Mrkić, direktorica Carwizovog marketinga.

20. Ljetna škola je s programom započela 21. srpnja u Zadru i trajat će do 28. srpnja, za vrijeme kojeg će pedeset odabranih studenata i mladih pravnika imati priliku čuti predavanja izv. prof. dr. sc. Đorđe Gardaševića, mag. iur. Anamarije Kovač, izv. prof. dr. sc. Snježane Vasiljević, Kristine Benić Belavić, mag. psih. Marije Juzbašić, izv. prof. dr. sc. Marte Zorko i prof. dr. sc. Iris Goldner Lang.

Osim pohađanja predavanja i sudjelovanja u Ljetnoj školi, sudionici će s organiziranim turističkim vodičima obilaziti Zadar, grad s bogatom kulturnom baštinom, a organizirana su i večernja druženja za vrijeme kojih će se sudionici Škole upoznavati i međusobno razmjenjivati znanja i iskustva.

16. travanj 2024 05:55