Studentski Lider klub
StoryEditor

HSM dodijelio stipendije za mlade s invaliditetom

01. Listopad 2020.
hsm stipendijefoto Monster Ztudio - Stock.adobe.com

HSM Informatika, u okviru programa društvene odgovornosti, prije dva tjedna objavila je kako dodjeljuje stipendije za za mlade osobe s invaliditetom u trajanju od godinu dana. Kao što smo pisali,  sukladno ciljevima programa društvene odgovornosti, HSM informatika je odlučila poduprijeti mlade s invaliditetom, kako bi pridonijeli promjenama na bolje i pomogli osigurati kvalitetno obrazovanje, stvarajući pritom društvo jednakih mogućnosti. Zbog toga su pokrenuli natječaj za dvije učeničke ili studentske stipendije u iznosu od 1.500 kuna mjesečno, u trajanju od godinu dana.

Tijekom dva tjedna natječaja pristiglo im je četrdesetak prijava, a uzimajući u obzir iznimni trud i zalaganje svih prijavljenih, šesteročlani stručni žiri nije imao nimalo lak zadatak, no zaista su zahvalni na odvojenom vremenu svima koji su se prijavili.

HSM je inicijalno planirao dodijeliti dvije stipendije, ali zbog velikog broja prijava i priča koje su ih dirnule, a na temelju kreativnosti i zalaganja kao nekih od glavnih kriterija kojima su se vodili, na kraju su izabrali troje stipendista - dvojicu srednjoškolaca iz Zagreba i studenticu prve godine fakulteta s otoka Krka.

Broj prijava koji su primili pokazao je koliko je velika financijska potreba mladih s invaliditetom, pa se nadaju da će se i druge tvrtke uključiti u slične projekte, kako bi zajedno izgradili bolju budućnost i poduprli što veći broj mladih,

15. travanj 2024 23:17