Studentski Lider klub
StoryEditor

Iva Lončar s PMF-a pobijedila je na MOL-ovom natjecanju Female Engineers MOL Programme

06. Prosinac 2019.
Female Engineers MOL Programme

U velikoj konkurenciji budućih inženjerki i znanstvenica s 41 uvaženog sveučilišta iz takozvanog STEM područja, studentica zagrebačkog PMF-a pokazala je izvrsnost i kvalitetu hrvatskog visokog obrazovanja. U oštroj konkurenciji Female Engineers MOL Programme (FEMP), nakon polufinala, s 11 preostalih i najboljih studentica, od čega su tri bile iz Hrvatske, a dvije sa zagrebačkog PMF-a i geofizike, u timskom i individualnom radu najboljom u programu MOL Grupe pokazala se mlada geofizičarka Iva Lončar.

Ovo jedinstveno i prestižno natjecanje osmišljeno je za studentice koje su u procesu stjecanja diplome u područjima geoznanosti, naftnog inženjeringa, kemije, petrokemije i drugih studija iz područja znanosti, tehnologije, inženjeringa i matematike (STEM).

Cilj je potaknuti mlade žene na liderstvo i na njihov ulazak u energetsku industriju, kao području koje se tradicionalno smatra "muškim". Takva uključenost žena dio je šire orijentacije MOL Grupe prema inkluzivnosti i prihvaćanju različitosti – jer je MOL doista internacionalna kompanija, u kojoj rade ljudi iz vrlo različitih kultura i dijelova svijeta.

Tri odabrane studentice osvojile su stipendiju u iznosu od 3.000 eura, namijenjenu financiranju studija. Pobjednice osim toga imaju i jedinstvenu priliku za posjet jednoj od MOL-ovih lokacija i time se direktno upoznati s radom u energetskoj industriji iz prve ruke, što bi im itekako moglo biti od koristi jer bi nakon završetka studija mogle dobiti i ponudu za posao na temelju poslovnih potreba MOL-a i tvrtki u Grupi, među kojima su INA, Tifon, Slovnaft kao i brojne proizvodne lokacije.

25. travanj 2024 14:46