Studentski Lider klub
StoryEditor

Studenti Ekonomskog fakulteta u Osijeku obilježili 11. globalni tjedan poduzetništva

29. Studeni 2018.

Od 13. do 15. Studenog 2018. godine, nizom aktivnosti, na Ekonomskom fakultetu u Osijeku obilježen je Globalni tjedan poduzetništva (Global Entrepreneurship Week - GEW).

Globalni tjedan poduzetništva obilježava se u više od 170 zemalja svijeta, a cilj mu je promocija poduzetništva i poduzetničkog načina razmišljanja prvenstveno među mladima.

>>>Ekonomska klinika i RIT Croatia pozivaju srednjoškolce da postanu ‘Poduzetnik budućnosti’

Studentska udruga Ekonomskog fakulteta u Osijeku, EWOB – Poduzetnici bez granica, koja već 11 godina za redom organizira ovaj događaj, ovogodišnji globalni tjedan poduzetništva posvetila je poduzetništvu unutar kreativnih industrija, s fokusom na IT, arhitekturu i dizajn i glazbenu industriju. Studenti su mogli poslušati zanimljive prezentacije i predavanja poduzetnika, koji su svoju ljubav prema glazbi, dizajnu, arhitekturu i računalima realizirali u uspješne poduzetničke priče.

Globalni tjedan poduzetništva otvorio je Ivan Jelušić, koji je sa svojim timom ORQA dobio prvu nagradu na natjecanju Idea Knockout-u za najbolje FPV („First person view“) naočale i koji uskoro putuju na CES u Las Vegas prezentirati svoj proizvod.

S novostima u IT industriji, posebno u dijelu, koji se bavi „gamingom“, studente su upoznali Lovro Nola, direktor „Game development akademije Machina“ i Leo Tot, suvlasnik osječe IT tvrtke Void Main Studio.

Kako uspjeti u dizajnu i arhitekturi govorili su Predrag Šuka, koji je govorio o kapitalizaciji kreative vizualnim elementima, kao što su dizajn, fotografija i 3D; Silvija Pranjić i Blanka Levačić, koje su opisale svoj put od studentskih klupa do otvaranja arhitektonskog ureda, te uspješni osječki arhitekt, Bruno Rechner, koji je predstavio svoj put od malog arhitektonskog ureda do svjetski nagrađenih projekata, kao što su osječki Autobusni kolodvor i Gradska tržnica u Vukovaru.

>>>Nova knjiga poduzetnice i spisateljice Lee Brezar o traženju vlastite svrhe

Treći dan globalnog tjedna poduzetništva bio je posvećen glazbi - o poduzetničkim uspjesima u ovoj industriji govorili su vlasnica nezavisne diskograske kuće Agapa Music, te menadžerica Natali Dizdar i Saše Lozara, Gordana Bosak; Domagoj Jukić, vlasnik Koncert agencije iz Osijeka, koja se bavi organiziranjem brojnih glazbenih događaja i koncerata; te Damir Bačić, menadžer pjevačice Mije Dimšić.

Iako se bave različitim stvarima i dolaze iz različitih industrija, ono što im je zajedničko su ljubav i strast prema poslu, upornost i neodustajanje, ali i u konačnici i uspjeh i zadovoljstvo postignutim.

23. travanj 2024 21:47