Studentski Lider klub
StoryEditor

Suradnja s Goldsmiths, University of London: Hrvatska i britanska diploma za Algebrine studente u Zagrebu

24. Veljača 2022.
Studenti imaju priliku uz mnogo pristupačnije hrvatske cijene obrazovanja i bez dodatnih troškova studija u inozemstvu steći diplome institucija koje izrazito dobro kotiraju među hrvatskim, ali i britanskim poslodavcima

Studij u inozemstvu jedna je od mogućnosti koje se svake akademske godine pružaju studentima kao jedna od povlastica studentskog života. Nova iskustva, multikulturno okružje, putovanja i okušavanje u samostalnom životu samo su neki od razloga zbog kojih je taj oblik studija poželjan. Uz to su strane obrazovne institucije popularne među studentima i njihovim roditeljima zbog kvalitete studijskih programa, mogućnosti koje pružaju nakon završetka studija te bogate tradicije i povijesti, a njihove diplome često su iznimno cijenjene i među poslodavcima.

Visoko učilište Algebra godinama ulaže u razvoj međunarodne suradnje, a partnerstvom s Goldsmithsom, jednom od najstarijih sastavnica Sveučilišta u Londonu i jednim od petsto najboljih svjetskih sveučilišta, najveća privatna obrazovna grupacija dodatno je osnažila mrežu međunarodnih partnera.

Dvije diplome

Algebra, najkvalitetnije ocijenjeni stručni studij u Hrvatskoj, i Goldsmiths, University of London, u sklopu svojeg su akademskog partnerstva studentima omogućili da završetkom studija dizajna, 3D oblikovanja, multimedije, digitalnog marketinga, podatkovne znanosti, računarstva ili razvoja računalnih igara steknu hrvatsku i britansku diplomu. Oni tako imaju priliku uz mnogo pristupačnije hrvatske cijene obrazovanja i bez dodatnih troškova studija u inozemstvu steći diplome institucija koje izrazito dobro kotiraju među hrvatskim, ali i britanskim poslodavcima.

Konkurentni na tržištu rada

Već od akademske godine 2022./2023. studenti koji odaberu taj studijski program pohađat će kolegije na engleskom jeziku, a uvjeti za upis jednaki su onima za upis studija na hrvatskom jeziku, uz obveznu provjeru znanja engleskog jezika. Zahvaljujući partnerstvu s Goldsmithsom Algebrini će diplomanti zainteresirani za poslijediplomsko usavršavanje u Velikoj Britaniji uz ECTS bodove automatski ostvariti i britanske bodove Credit Accumulation and Transfer Scheme (CATS), što će im pojednostavniti upis poslijediplomskih studija na bilo kojem britanskom sveučilištu. Uz dvostruku diplomu Algebre i Goldsmithsa mladi profesionalci koji izlaze na tržište u svojim životopisima imaju vrijednu referenciju i kompetitivnu prednost koja im otvara vrata uglednih tvrtki.

Što Algebra još nudi

Uza studije na engleskom jeziku nove će generacije studenata na portalu Postani student moći odabrati i ostale preddiplomske studije koji se izvode na Algebri, poput multimedije, dizajna i digitalnog marketinga, računarstva sa smjerovima softverskog ili sistemskog inženjerstva, za koje je svake akademske godine sve više zainteresiranih. Algebrini studiji studentima prenose znanja koja prate posljednje trendove struke i tehnologije, zbog čega oni postaju konkurentni na tržištu rada, s istaknutim karakteristikama koje su primjenjive i u hrvatskim i u međunarodnim tvrtkama.

Zanimanja budućnosti

Visoko učilište Algebra jedna je od rijetkih institucija kojima u posljednjih deset godina kontinuirano raste broj upisanih brucoša. Zanimanja budućnosti koja se sve više traže – kao što su podatkovni (data) inženjeri, specijalisti za digitalni marketing i strategiju, specijalisti za umjetnu inteligenciju i strojno učenje te programeri – samo su neki od poslova za koje Algebra omogućuje obrazovanje na preddiplomskoj i diplomskoj razini. Kvalitetu studijskih programa i njihove izravne primjenjivosti na tržištu rada potvrđuju i podatak da se čak 96 posto Algebrinih diplomiranih studenata zaposli u struci tri mjeseca nakon završetka studija te stalan rast popularnosti Visokog učilišta Algebre kao izbora budućih studenata.

25. travanj 2024 21:15