Studentski Lider klub
StoryEditor

Zagrebački studenti pokrenuli platformu za pronalazak osobnih asistenata

13. Lipanj 2020.
Kaja Pavlinić
Bivši i sadašnji studenti Sveučilišta u Zagrebu Samuel Bosch, Ana Krakan i Kaja Pavlinić odlučili su pridonijeti borbi protiv nezaposlenosti mladih i stvoriti nova radna mjesta. Njihova platforma za pronalazak osobnih asistenata Assist-o pomaže klijentima organizirati život, zadržati efikasnost, pojednostavniti svakodnevicu i svladati mnoge zadatke

Međunarodna zdravstvena kriza prouzrokovana pandemijom COVID-19 nije opteretila samo zdravstveni sustav nego će jako utjecati i na ekonomski i financijski aparat. Inovacije koje mogu pomoći zbog toga će više biti na cijeni. Bivši i sadašnji studenti Sveučilišta u Zagrebu Samuel Bosch, Ana Krakan i Kaja Pavlinić odlučili su pridonijeti borbi protiv nezaposlenosti mladih i stvoriti nova radna mjesta.

Samuel Bosch bivši je student fizike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, trenutačno je znanstveni novak na Sveučilištu Harvard, a uskoro započinje i doktorat na MIT-u. Ana Krakan studentica je Pravnog fakulteta u Zagrebu, a Kaja Pavlinić završava studij programskog inženjerstva na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. S ostatkom međunarodnog tima u kojem su Alexander Sanchez, Imran Kambal i Tomislav Đapić rade na razvoju startupa nazvanog Assist-o.

Spektar usluga

–​ Assist-o je platforma kojom usluge osobnih asistenata želimo približiti svima, bez obzira na to je li riječ o prezaposlenom studentu koji uz fakultet radi i vodi vlastite projekte ili o direktoru velike tvrtke. Glavni nam je cilj razbiti predrasude da su osobni asistenti samo za one najbogatije. Svi su naši osobni asistenti u Hrvatskoj ili ostatku Europske unije, visokoobrazovani su i prolaze strog odabir te početni trening. Od ukupnog broja svih prijavljenih za tu poziciju odabiremo samo jedan posto najboljih. Dodatna prednost naše platforme jest u tome što klijenti ne moraju zaposliti osobne asistente na puno radno vrijeme, nego sami biraju broj sati koji im je potreban, pa su tako naši osobni asistenti dostupni već od petnaest sati na mjesec. Još je jedna posebnost naše platforme u tome što osobni asistenti iza sebe imaju jedinicu za poslovnu podršku u kojoj su razvojni inženjeri, dizajneri i drugi stručnjaci, što znači da naši klijenti dobivaju i mnogo širi spektar usluga u odnosu na klasične osobne asistente – rekla nam je Kaja Pavlinić.

Doprinos zajednici

Svi osobni asistenti koje Assist-o zapošljava visokoobrazovani su i vladaju s mnogo vještina. U samo deset dana čak 540 mladih osoba prijavilo se za to radno mjesto. Dugoročni je cilj tvrtke okupiti tim mladih, perspektivnih i ambicioznih ljudi koji će svojim vještinama pridonositi drugima i zajednici. 

23. travanj 2024 11:00