Ukratko
StoryEditor

Biofarmaceutskoj tvrtki AbbVie treću godinu zaredom dodijeljen certifikat Poslodavac Partner

19. Rujan 2019.
Aleksandar Zemunić i Ljubiša Mitof-Višurski

Tvrtki AbbVie treću je godinu zaredom uručen certifikat Poslodavac Partner, priznanje koje tvrtka SELECTIO dodjeljuje za kvalitetu upravljanja zaposlenicima. Kao i proteklih godina, tvrtka AbbVie je prošla kroz reviziju svojih HR procesa i demonstrirala visoku razinu kvalitete postavljenog sustav regrutiranja i selekcije, transparentan sustav procjene radnog učinka zaposlenika te predanost brizi za zaposlenike.

Projekt Certifikat Poslodavac Partner pokrenut je s misijom promoviranja kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima, a u projekt se do sada uključilo više od 100 organizacija. Certifikat se dodjeljuje organizacijama na temelju ocjene razvijenosti praksi upravljanja zaposlenicima u pet glavnih područja - Strategije, Regrutiranja i selekcije, Upravljanja učinkom, Usavršavanja i razvoja i Odnosa sa zaposlenicima. Kako bi zadovoljila standarde Certifikata, kompanija mora ostvariti najmanje 75% ukupnih mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od pet ocjenjivanih područja.

Tvrtka AbbVie je u procesu certifikacije dokazala da ulaže značajan trud u izgradnju odnosa sa svojim zaposlenicima. Putem raznih komunikacijskih kanala, tvrtka AbbVie ohrabruje dvosmjernu komunikaciju, pri čemu zaposlenici uvijek imaju priliku izraziti svoje mišljenje i dati prijedloge za poboljšanje poslovnih procesa. AbbVie svojim zaposlenicima pruža mogućnost korištenja različitih oblika fleksibilnih radnih aranžmana te ujedno sufinancira i razne sportske i wellness aktivnosti s ciljem unapređenja kvalitete njihovog zdravlja i ostvarivanja ravnoteže privatnog i poslovnog života. Osim toga, u sklopu inicijative AbbVie Vitality, tvrtka za zaposlenike organizira niz aktivnosti poput edukacija o nošenju sa stresom i o zdravoj prehrani, sajmova zdravlja i natjecanja kojima se potiče zdrav život i otpornost zaposlenika.

Ljubiša Mitof-Višurski, Generalni direktor za Adriatic regiju, primio je certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO.

Kvalitetan odnos sa zaposlenicima značajan je dio naše kulture, a certifikat Poslodavac Partner ponudio nam je detaljnu analizu našeg pristupa tom bitnom pitanju. Iako je ovo priznanje za nas značajno, ono ujedno predstavlja i jednu vrstu obaveze prema samima sebi da visoku kvalitetu odnosa sa zaposlenicima održimo i u budućnosti. Veselimo se tom izazovu i nastojat ćemo opravdati ovu certifikaciju“, izjavio je Ljubiša Mitof-Višurski.

Trenutno je 66 nositelja Certifikata u Hrvatskoj, Albaniji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji. Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici projekta www.poslodavacpartner.org.

18. travanj 2024 12:46