Ukratko
StoryEditor

cargo-partner proširio iLogistički centar u Dunajskoj Stredi

29. Lipanj 2020.
U svrhu unapređenja poslovanja automobilske logistike međunarodni info-logističar proširio je prostor skladišta s preko 3.600 paletnih mjesta u Dunajskoj Stredi, u Slovačkoj. Povećanjem kapaciteta na površini od 18.300 četvornih metara trenutno tvrtka raspolaže s prostorom do 26.700 paletnih mjesta. Direktna veza s kontejnerskim terminalom ETRANS omogućava jednostavan pristup željeznicom glavnim europskim morskim lukama i Kini preko Novog puta svile.

Najnovijim potezom proširenja iLogističkog centra u Dunajskoj Stredi, cargo-partner Slovačka namjerava pojednostaviti poslovanje skladištu, povećati učinkovitost čime će automatski osigurati više skladišnog prostora za kupce iz automobilske industrije. Investicija se sastoji od 2727 utora za euro palete (120x80 cm), kao i 900 utora za palete 160x80 cm na površini od 1.000 m². Dva nova VNA viličara s podnom indukcijom osiguravaju visoko učinkovit rad skladišta. Viličari se, osim za rad u skladištu, koriste prilikom pakiranja robe u servisnim zonama. Pakiranje robe podrazumijeva između ostalog, više od milijun dijelova posebnih zahtjeva rukovanja za dva glavna klijenta iz automobilskog sektora.

Zajednički rast s dugoročnim kupcima automobila

- Najnovije ulaganje u Dunajsku Stredu motivirano je željom da unaprijedimo i proširimo suradnju s dugoročnim automobilskim kupcem. Uz postavljenih više od 3.600 novih utora za palete, očekujemo unapređenje poslovanja skladišta s ciljem zajedničkog rasta s našim cijenjenim kupcem. Na temelju dugogodišnjeg iskustva poslovanja s automobilskim, industrijskim rezervnim dijelovima i visokotehnološkim strojevima, kao i velikim teretom i projektnim pošiljkama, naš tim u iLogističkom centru osigurava niz usluga s dodanom vrijednošću, uključujući kvalitetu i brigu na svakom koraku lanca opskrbe - rekao je Tibor Majzún, generalni direktor za cargo-partner u Slovačkoj.

Prometno čvorište za intermodalne pošiljke Novog puta svile

Velika prednost je direktna poveznica METRANS-a željezničkog kontejnerskog terminala sa iLogističkim centrom u Dunajskoj Stredi, čime je cargo-partner postao jedan od najvažnijih željezničkih hub-ova u Europi. Povoljan položaj znači ujedno dobar željeznički pristup većini glavnih morskih luka u Europi i Kini putem Novog puta svile. Sa intermodalnog čvorišta cargo-partner uspješno isporučuje automobilske dijelove vodećim OEM proizvođačima u nekoliko europskih zemalja, uključujući Slovačku, Mađarsku, Austriju i Češku.

Stalna proširenja i rastuća

Nakon izgradnje prve hale skladišta 2012. i dogradnje druge hale u 2016., iLogistički centar u Dunajskoj Stredi svake godine dodatno proširuje kapacitete kako bi se prilagodio rastućoj potražnji kupaca. Danas je to skladište sa sveukupno 18.300 m² skladišnog prostora i 27.600 utora za palete, uključujući 3.300 m² povezanog skladišnog prostora. Pored iLogističkog centra u Dunajskoj Stredi, cargo-partner također upravlja i skladištem u Bratislavi, ukupne površine 8.200 m² sa 14.000 utora za palete.

O cargo-partneru

cargo-partner je privatna info-logistička tvrtka s potpunom uslugom koja nudi sveobuhvatan portfelj rješenja za zračni, pomorski, kamionski i željeznički prijevoz i skladištenje. Više od trećine stoljeća iskustva u informatičkoj tehnologiji i optimizaciji opskrbnog lanca, tvrtka izrađuje prilagođene usluge za široku paletu industrija kojima ostvaruje konkurentne prednosti klijentima diljem svijeta. Tvrtka je osnovana 1983. godine, lani bilježi ostvaren promet od 825 milijuna EUR s više od 3.150 zaposlenika. 

19. travanj 2024 12:26