Ukratko
StoryEditor

Eccos dan 2019. – još jedna uspješna godina poslovanja Eccosa

10. Prosinac 2019.
Direktor Eccosa Krešimir Paić

Piše: Vesna Podgajski, Eccos inženjering d.o.o.

Više od 300 gostiju imalo je priliku saznati više o prošlogodišnjim Eccosovim projektima i primijenjenim inovativnim rješenjima te čuti najavu projekata za iduću među kojima je nemali broj poslova u inozemstvu

Tvrtka Eccos održala je 5. prosinca 2019. u zagrebačkom hotelu Antunović još jedan Eccos dan, godišnji događaj na kojem tvrtka tradicionalno okuplja svoje klijente, partnere i suradnike s hrvatskog i inozemnih tržišta.

Više od 300 sudionika i ove je godine imalo priliku čuti o Eccosovim uspješnim poslovnim rezultatima, s naglaskom na gotovo završenoj 2019. godini te planovima i ugovorenim projektima za 2020. godinu. Nakon sklopljenog četverogodišnjeg ugovora s Europskom komisijom prošle godine, popis izvoznih projekata se proširio te su uspješno završeni projekti u Podgorici, Ljubljani, Sarajevu, Beogradu itd.

Predstavljeno je i sklapanje novog partnerstva u 2019. godini s tvrtkom Sevo Systems koja je specijalizirani i ekološki prihvatljiv američki  proizvođač sustava gašenja požara.

Eccos je tijekom konferencijskog programa održao četiri predavanja, dok je peto predavanje održao Marijo Kolovrat iz tvrtke Avigilon, Eccosovog partnera s kojim Eccos, nakon uspješne prve, ulazi u drugu godinu suradnje.

Direktor Eccosa Krešimir Paić u uvodnom je izlaganju prikazao pregled projekata u prošloj godini, kojih je sveukupno bilo oko 130, a oni pak najveći premašuju dvoznamenkaste milijunske iznose.

- Eccos je jedna od rijetkih hrvatskih tvrtki koja ima vlastite resurse za pružanje cjelovite usluge elektroinženjeringa na velikim objektima te je kadar za izvođenje svih radova (projektiranje, montaža, puštanje u pogon, edukacija korisnika, održavanje itd.) u cijelom životnom vijeku objekata - naglasio je Krešimir Paić.

Potvrda rečenog jest završeni projekt cjelovitog elektroinženjeringa na luci Gaženica, koja je ove godine proglašena i lukom godine na prestižnom sajmu Seatrade Europe u Hamburgu.

Nove oblike sigurnosti u lukama predstavio je Josip Nižetić, viši razvojni inženjer Eccosa. Konkretno na primjeru luke u Pločama detaljno je objasnio funkcioniranje integriranog sustava s ciljem podizanja razine sigurnosti luke i ubrzanja procesa ulaza i izlaza teretnih vozila u luku povezivanjem sustava tehničke zaštite s najavama kamiona.

Mario Samardžija, voditelj projekata u odjelu automatizacije, održao je prezentaciju na temu sustava nadzora potrošnje energenata na objektima tvrtke ABS Sisak d.o.o. gdje je objasnio zašto je uopće nastala potreba za nadzorom potrošnje energenata, zašto je upravo Eccos odabran za dobavljača sustava te karakteristike samog sustava.

Napredne mogućnosti upravljanja parkiralištima kao dio koncepta pametnog grada izložio je Ivan Bilać, Eccosov direktor prodaje. Konceptu pametnog grada pridonosi i vlastito Eccosovo rješenje za digitalizaciju gradova – Eccos Smart City Enablement platform (ESCEP) čijom se implementacijom olakšava upravljanje postojećom gradskom infrastrukturom, a jedan od brojnih primjera korištenja platforme jest kraće vrijeme pronalaska parkirališnog mjesta.

Gostujući predavač iz tvrtke Avigilon, regionalni voditelj prodaje Marijo Kolovrat, prezentirao je revolucionarnu tehnologiju koju koriste u području videonadzora. Avigilon nudi end-to-end rješenja u području videonadzora i kontrole pristupa. Danas imaju preko tisuću razvijenih patenata, a jedna od zanimljivosti koju je Marijo istaknuo je ta da su već 2007. godine razvili 16 Mpx kameru.

Kako je broj projekata, ali i broj zaposlenih u Eccosu  veći iz godine u godinu, Eccos dan 2019. očekivano je bio najuspješniji dosad, a prikazani projekti i predstavljanje novih rješenja te njihove implementacije na konkretnim primjerima potvrdili su Eccosovu ozbiljnost, stručnost i profesionalnost.

19. travanj 2024 02:28