Ukratko
StoryEditor

Energetika dobila i radijsku emisiju

19. Rujan 2019.
Energetika radijska emisija
Kad se spoje dva stručnjaka, svaki na svom području, vrlo brzo nađu zajednički jezik.

Kada se spoji ljubav prema znanju, stručnosti i želja za širenjem poslovnih informacija onda kao rezultat nastane jedinstvena autorska emisija „50 nijansi zelene“ dr.sc. Julija Domca na prvom poslovnom internet i podcast radiju u Hrvatskoj i šire- poslovniFM. 

Darko Buković, osnivač i glavni urednik, projekt je promišljao duže vrijeme, dugo se u njemu „kuhala“ ideja, no realizacija, onu koju mi možemo vidjeti i slušati, odnosno koju javnost može osjetiti, uslijedila je prije nepuna tri mjeseca. PoslovniFM je multimedijska platforma koja funkcionira na 3P modelu: poslušaj, pročitaj, pogledaj. PoslovniFM spaja tradicionalno i digitalno - s jedne strane je radio, zapravo audio zapis, kao tradicionalni, povijesno prvi medij, a s druge digitalna suvremena platforma koja omogućuje slušanje svih emisija na zahtjev, odnosno kad tko to želi i kojeg mjesta želi.

Stvarati i slušati zvuk dobrog posla, biti kritičan, ali donositi rješenja, nove ideje, glavna je misao osnivača ovog jedinstvenog radija, pa je tako jedinstvena i emisija „50 nijansi zelene“ koja se rodila iz prepoznavanja potrebe i važnosti za energetskim razgovorima.

„Kada sam kretao u cijelu priču znao sam da jedna od tema koja mora biti zastupljena na Poslovnom FM-u je i ona energetska. Dr. Domac nametnuo se kao logičan izbor. Ravnatelj najveće energetske agencije u Hrvatskoj, predsjednik vrlo značajnog europskog udruženja, bloger, osoba koja sve više i jače istupa u medijima kada su u pitanje teme energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. I kada imate dobru ideju i stručnjaka s druge strane koji tu ideju prepozna onda dobijete emisiju „50 nijansi zelene“ koja svoju premijeru u javnosti dobiva u petak 20. rujna“,  projekt je predstavio Darko Buković.

image
Energetika radijska emisija

„U svemu što je vezano uz energetiku, a poglavito uz elektroenergetiku, bili smo prvi ili među prvima u svijetu. Prvi elektroenergetski sustav u svijetu je u Hrvatskoj. Hrvatska je bila među prvih pet članica elektroenergetskog sustava Europe kakav danas poznajemo. Zašto ne bismo onda imali i prvu radijsku emisiju koja se bavi jedino i isključivo pitanjem energetske tranzicije i svega što to uključuje. Serijal otvaramo razgovorom s profesorom Slavkom Krajcarom s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, osobom koja smatra kako bi Hrvatska trebala biti samo na optimističnom putu u energetici. Kroz emisije će se izmjenjivati široka paleta zanimljivih i zvučnih imena“, s oduševljenjem je svoju prvu autorsku emisiju komentirao dr.sc. Julije Domac.

Iz mjeseca u mjesec emisija 50 nijansi zelene ima ideju promovirati novi način razmišljanja o energetici. Promovirati ideju kako se nešto može, a ne kako i zašto se nešto ne može.

Za kraj nam ne preostaje ništa nego poslušati prvu emisiju 50 nijansi zelene 20. rujna na www.poslovniFM.com  UŽIVO ili na zahtjev, po volji slušatelja.

29. travanj 2024 19:47