Ukratko
StoryEditor

Hrvatska Lutrija domaćin CSR/Responsible gaming seminara

19. Rujan 2019.
Mario Musa

Od 18. do 20. rujna u Dubrovniku je održan EL/WLA CSR-Responsible gaming seminar, a Hrvatska Lutrija ugostila je gotovo 140 sudionika, iz ukupno 37 zemalja sa svih kontinenata. Temeljem inicijative i prijedloga European Lotteriesa (udruženja europskih lutrija), Hrvatska Lutrija prihvatila je domaćinstvo koji je okupio rekordan broj prijavljenih predstavnika lutrijskih organizacija.

„Sretni smo s velikim odazivom sudionika/predstavnika lutrijskih organizacija, a dodjela domaćinstva i organizacije ovako važnog seminara pokazatelji su velikog povjerenja koje nam ukazuje Udruženje lutrijskih organizacija. Hrvatska Lutrija ispunjava svoju etičku te profesionalnu odgovornost provedbom programa odgovornog priređivanja igara, a u sve segmente poslovanja ugrađeni su Standardi društveno odgovornog priređivanja igara na sreću“ – izjavio je prilikom otvorenja seminara predsjednik Uprave Hrvatske Lutrije Mario Musa.

Uz brojne inozemne predavače, stručnjake iz područja odgovornog priređivanja igara na sreću te društveno odgovornog poslovanja, predavanje je održao i izv. prof. dr. sc. Neven Ricijaš, stručnjak u području rizičnog i delinkventnog ponašanja te kockanja i bihevioralnih ovisnosti. Od 2009. godine kontinuirano vodi projekte u području ovisnosti o kockanju, a od 2010. godine aktivno surađuje s Hrvatskom Lutrijom u istraživačkim i društveno odgovornim aktivnostima prevencije kockanja maloljetnika.

„U današnjem društvu ekspanzivnog širenja igara na sreću, te brzih tehnoloških promjena i sve atraktivnijih igara, od izuzetne je važnosti promišljanje o minimaliziraju svih potencijalnih štetnih posljedica i poštivanje principa društveno odgovornog priređivanja igara na sreću. To uključuje i ulaganje u nove politike, intervencije i istraživanja. Ovakav seminar koji povezuje priređivače iz cijelog svijeta kao i stručnjake iz različitih stručnih i znanstvenih disciplina, omogućuje stjecanje novih znanja, dijeljenje i istraživanje najboljih praksi te implementaciju standarda koji mogu zaštititi igrače i prevenirati probleme ovisnosti kod ranjivih skupina“ – rekao je izv.prof.dr.sc. Neven Ricijaš.

Svjetska lutrijska asocijacija je Hrvatskoj Lutriji 2011. g. dodijelila Certifikat četvrtog i najvišeg stupnja odgovornog priređivanja igara na sreću, a certifikat je potvrda da Hrvatska Lutrija ima zreo i dobro postavljen program odgovornog priređivanja igara. Odgovorno priređivanje igara na sreću ključni je element društveno prihvatljivog igranja te način smanjenja potencijalne štete koju lutrijske igre mogu imati na igrače i zajednicu. Stoga je ovaj seminar pružio praktične smjernice koje lutrijskim organizacijama mogu pomoći u razvoju programa odgovornog priređivanja igara kao i šireg programa društveno odgovornog poslovanja.

20. travanj 2024 12:14