Ukratko
StoryEditor

INA Vatrogasni servisi nagrađeni certifikatom Poslodavac Partner

18. Svibanj 2021.

U travnju su INA Vatrogasni servisi, HOLDINA Sarajevo te INA – CRNA GORA postali nositelji certifikata Poslodavac Partner te su se tako pridružili drugim članicama INA Grupe, tvrtkama CROSCO, STSI, INA MAZIVA, Top Računovodstvo Servisi, Plavi tim i INA Maloprodajnim servisima, koje su također nositeljice ovog prestižnog priznanja za upravljanje zaposlenicima.

Certifikat Poslodavac Partner (CEP) pokrenut je 2005. godine s misijom promoviranja kvalitetnog upravljanja zaposlenicima te je do sada u njemu sudjelovalo više od 120 tvrtki. CEP je neovisno priznanje struke koje se dodjeljuje poslodavcima na temelju ocjene razvijenosti njihovih praksi upravljanja zaposlenicima u pet glavnih područja. Područja koja se ocjenjuju su kvaliteta strategije upravljanja zaposlenicima, procesi zapošljavanja, upravljanje učinkom, edukacije i razvoj zaposlenika te prakse vezane uz sam odnos prema zaposlenicima, koje uključuju transparentnu komunikaciju sa zaposlenicima, ispitivanja njihovog zadovoljstva te prakse kojima se potiče zdravlje i balans njihovog privatnog i poslovnog života. Kako bi zadovoljila standarde potrebne za dobivanje CEP-a, kompanija mora imati najmanje 75% ukupno mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od 5 ocjenjivanih područja.

INA Vatrogasni servisi su se u postupku certifikacije posebno istaknuli svojim kvalitetnim procesima zapošljavanja, upravljanja radnim učinkom te brigom za dobrobit zaposlenika, kao i strateški orijentiranom HR funkcijom. Certifikacijski tim je osobito pohvalio ovo Inino društvo za sustavno planiranje radne snage, kvalitetno dizajnirane procese selekcije koji uključuju i redovito informiranje kandidata za posao o njihovom statusu u natječaju te odlične prakse uvođenja novih zaposlenika u posao. Osim toga, tvrtka je pohvaljena i za uspješan sustav praćenja radnog učinka zaposlenika i brojne inicijative kojima se potiče zdrav život zaposlenika te balans njihovih privatnih i poslovnih života.

- Izuzetno me veseli što je jedno ovako mlado društvo – naime INA Vatrogasni servisi osnovani su prije manje od dvije godine – uspješno prošlo proces dobivanja certifikata Poslodavac Partner. Želim zahvaliti kolegama iz Ljudskih resursa Ine koji su nam čitavo vrijeme velika podrška, kako u svim našim aktivnostima iz tog područja, tako i u ovom procesu. Ostvarili smo jako dobar rezultat od čak 93 posto, a povratnu informaciju o područjima u kojima možemo biti još bolji shvatit ćemo kao motivaciju za budući rad. Biti vatrogasac nije samo posao već i poziv te ćemo i dalje davati sve od sebe kako bi naši radnici bili zadovoljni, motivirani i kvalitetno nagrađeni za vrijedan i važan posao koji obavljaju iz dana u dan - istaknuo je Josip Vrabec, direktor društva INA Vatrogasni servisi.

Trenutno postoji 67 nositelja Certifikata u Hrvatskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji. Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici projekta.

18. travanj 2024 05:03