Ukratko
StoryEditor

NFON još snažnije ulazi na tržište srednjoistočne Europe

07. Veljača 2022.
foto Business Link

NFON AG, europski pružatelj poslovnih govornih usluga na cloudu, širi svoju prisutnost u srednjoistočnoj Europi otvaranjem ureda u Varšavi i tako pojačava aktivnosti u srednjoj i istočnoj Europi, navodi se u priopćenju. Odluka da povećaju intenziteta i aktivnosti u ovim državama označava korak naprijed u strategiji razvoja tvrtke.

Transformacijski procesi koji se trenutno događaju na tržištu srednje i istočne Europe pokazuju ogroman potencijal rasta telefonskih cloud rješenja u nadolazećim godinama. Rad na daljinu neće uskoro nestati, a tvrtke, kako male tako i velike, također povećavaju svoju digitalnu prisutnost, koristeći internetske kanale za stjecanje novih potencijalnih klijenata i održavanje odnosa sa svojim klijentima. Zato je očito da će domaćim tvrtkama trebati što veća podrška. Veselimo se što ćemo pomoći tvrtkama sa sjedištem u Poljskoj, Sloveniji i Hrvatskoj, još učinkovitije nego ikada prije – kazao je Gernot Hofstetter, izvršni direktor NFON GmbH za Austriju i srednjoistočnu Europu.

Europa, tržište prepuno prilika

Danas skoro 90 posto tvrtki u Poljskoj, Sloveniji i Hrvatskoj ne iskorištava prednosti komunikacije na cloudu, ali tržište se brzo mijenja po ovom pitanju. Do 2025. godine, očekuje se da će 16 posto tvrtki u Poljskoj, 25 posto u Hrvatskoj i 30 posto u Sloveniji prebaciti svoju komunikaciju na cloud, što je u skladu s trendovima u zapadnoj Europi. Ove brojke se također očituju u broju instaliranih NFON AG rješenja u europskim državama, koji se iz godine u godinu povećava za 12,8 posto što je više od 573 000, prema podacima iz rujna 2021. godine.

Povećana potražnja za uslugama cloud telefonije u srednjoistočnoj Europi ne ostaje bez odgovora. Zajedno s našim partnerima možemo ponuditi pouzdana i jednostavna rješenja, koja ubrzavaju digitalnu transformaciju lokalnih tvrtki i tako ubrzavaju tempo razvoja europskog tržišta i lokalne ekonomije kazao je Hofstetter.  

Ured u Varšavi

Trenutno sedam NFON podružnica pruža usluge za više od 50 000 tvrtki u 15 europskih zemalja. Kako bi povećala aktivnosti u srednjoistočnoj Europi, tvrtka je otvorila novi ured u Varšavi, koji će biti prvi ured u ovoj regiji. Također, NFON planira povećati broj zaposlenih koji rade za klijente u Austriji i srednjoistočnoj Europi, što će do kraja 2022. godine rezultirati brojem od 50 zaposlenih koji će pružati podršku korisnicima iz regije.

U sklopu širenja i otvaranja ureda u Varšavi, NFON kreće u akciju zapošljavanja jer ćemo našem timu dodati 13 novih zaposlenika. S uredom u Varšavi i vrhunskim stručnjacima spremni smo ostvariti svoje ambicije rasta. Ulazak na tržište srednje i istočne Europe čini nas iznimno ponosnima, a to znači da možemo nastaviti pružati usluge telefonije u cloudu tvrtkama svih industrija i veličina na još većem broju tržišta i podržavati ih dok zajedno rastemo dodaje Hofstetter.

25. travanj 2024 08:38