Ukratko
StoryEditor

Nova era zdravstva počinje ovdje

08. Veljača 2022.

Digitalna transformacija pojam je o kojem slušamo i čitamo već nekoliko godina. Bez obzira na industriju, moderne tehnologije su ključ za unaprjeđenje usluga i optimizaciju procesa poslovanja. To vrijedi i za zdravstveni sustav u Hrvatskoj. Nove usluge, moderne aplikacije, kvalitetna mreža i optimizacija procesa trebaju postati stvarnost. Mnoge domaće zdravstvene institucije su već krenule u proces digitalne transformacije. S druge strane, mnogi se, a možda ste i  vi među njima, pitaju odakle krenuti.

Ako želite razvoj u kontinuitetu koji će vam omogućiti koordiniranje kvalitetnije zdravstvene skrbi, sigurnu razmjernu informacija te jednostavniju komunikaciju s pacijentima i sa zaposlenicima, trebate pouzdanog partnera i provjerena IT rješenja.

Pravo vrijeme za digitalnu transformaciju je sada!

Prvi korak u procesu cjelovite digitalne transformacije je analiza trenutnog stanja organizacije te kreiranje personaliziranog plana za daljnji razvoj i modernizaciju. Činjenica je da je primarni cilj svake zdravstvene institucije pružanje što bolje skrbi pacijentima. Danas više nego ikad prije pacijenti očekuju neposredan pristup osnovnim zdravstvenim uslugama, odnosno liječnicima, nalazima i kontakt centrima. Da bi im se to omogućilo, osoblje u bolnicama treba sigurno digitalno okruženje i pristup potrebnim sustavima bilo s kojeg uređaja ili lokacije, u bilo kojem trenutku. Sve to možete postići implementacijom Cisco rješenja. Riječ je o sigurnim, pouzdanim i skalabilnim rješenjima koja omogućavaju sustavima da funkcioniraju bez greške.

  • Virtualno zdravstvo i kolaboracija

Brojne su klinike i bolnice već krenule s korištenjem virtualnih platformi kako bi za vrijeme pandemije svele fizički kontakt između pacijenata i liječnika na minimum. Međutim, sigurno će iste nastaviti koristiti i unapređivati jer su benefiti brojni. Virtualno zdravstvo olakšava cijeli proces skrbi pacijentima i liječnicima. Ne gubi se vrijeme na dolaske, odlaske, čekanje. Uređaji i platforme kao što je Webex omogućavaju sigurne konzultacije i razmjenu poruka, jednostavne online sastanke te lakšu organizaciju rada liječnicima i medicinskom osoblju. Implementacijom jednog, vrhunskog rješenja povezujete glavne aktere u sustavu, a ta će povezanost dovesti do bolje učinkovitosti i ukupnih organizacijskih rezultata.

  • Sigurnost podataka i sustava

Zaštita pacijenata i njihovih podataka te siguran pristup i dijeljenje informacija jedan su od glavnih prioriteta svake zdravstvene institucije. U kompleksim, često nepovezanim sustavima, ponekad je vrlo zahtjevno osigurati svaki korak u procesima. Uz Cisco mrežna i sigurnosna rješenje nadogradit ćete postojeće sustave i aplikacije te podići sigurnost na jedan potpuno novi nivo. Podaci i informacije ostaju sigurni bez obzira na lokaciju, uređaj i vrijeme u kojem im se pristupa.

  • Kvalitetna mrežna rješenja

Kvalitetna mreža preduvjet je za razvoj virtualnih usluga te za osiguravanje podataka i sustava,. Uz Cisco mrežne tehnologije, zdravstvenim se institucijama omogućuje povezanost s različitim lokacijama i pristup svim potrebnim informacijama u stvarnom vremenu. Brzo i jednostavno.

To su samo neki od mogućih koraka u vašem procesu trasnformacije. Ako u ovom trenutku ne znate odakle krenuti ili kako napraviti analizu postojećeg stanja – pomoći vam mogu stručnjaci iz tvrtke KING ICT koji imaju bogato iskustvo u implementaciji Cisco rješenja.

Tehnologija zaista pomiče granice u zdravstvu. Stvari koje su se prije nekoliko godina činile nedostižnima, danas su standardna praksa u modernim bolnicama i klinikama. Ako mogu drugi, možete i vi, pogotovo ako želite opstati na tržištu. Vrijeme je da se suočite s izazovima i zakoračite u novu eru zdravstva.

21. travanj 2024 06:38