Ukratko
StoryEditor

Novi logistički centar na području Zagreba

13. Prosinac 2021.
Logističko-distributivni centar cargo-partner
Izvrsna lokacija i najsuvremenija tehnologija u sklopu poslovne zone Meridijan 16

U siječnju 2022. otvara se novi, moderni logističko-distributivni centar u Zagrebu u sklopu poslovne zone Meridijan 16, jedne od najvećih zona te vrste i privatnih investicija u Hrvatskoj. Zona se prostire na više od milijun četvornih metara. Zbog neposredne blizine zračne luke Franjo Tuđman, približnih 20 minuta od centra Zagreba i izravne veze s autocestom A11, ovo je područje zanimljivo mnogim domaćim i stranim logističkim tvrtkama.

Jedna od tvrtki koja je prepoznala potencijal ove lokacije i odlučila se proširiti upravo tamo je cargo-partner, tvrtka koja nudi uslugu međunarodnog i domaćeg prijevoza robe, logistike, špedicije, carinjenja i skladištenja. S novim modernim logističkim centrom  u Zagrebu u koji je direktno uloženo preko 4,5 milijuna kuna najsuvremenije opreme i sustava za skladišno poslovanje, svojim klijentima nude ne samo skladište, već i potpuno integrirana logistička rješenja prilagođena potrebama klijenata.

Uz mogućnost skladištenja na 12.900 m² (od kojih je 900 m² smješteno na mezaninu), ovaj centar uz suvremene sustave za kontrolu temperature i ventilacije osigurava idealne uvjete skladištenja. Imajući u vidu činjenicu da je Republika Hrvatska u proteklih godinu dana pogođena s dva jača potresa, regalna konstrukcija u logističko-distributivnom centru je u skladu s najvišim Europskim protupotresnim standardima (Eurocode8). Za osiguranje robe visoke vrijednosti, postavljena je i visoka protuprovalnost.

- Sa sjedištem u Austriji i sa svojih 40 skladišta i više od 260,000m² skladišnog prostora diljem svijeta, ova tvrtka je godinama njegovala strategiju razvoja u ugovornoj logistici, a cargo-partner Hrvatska podupire i slijedi istu strategiju kao dio grupacije otvaranjem novog centra na ovoj lokaciji kojim će ponuditi sveobuhvatan paket logističkih usluga za optimizaciju skladištenja i distribucije - navodi direktor cargo-partnera Hrvatska, Zoran Starčević.

Suvremene tehnologije za najkvalitetniju uslugu

Uz pomoć suvremenih tehnologija, poput SPOT platforme za vidljivost i suradnju u lancu opskrbe, ova logistička tvrtka će pružiti podršku kupcima u pogledu digitalizacije i automatizacije logističkih poslovnih procesa kao i za razvoj usluge upravljanja opskrbnim lancem. Također, osigurati će mogućnosti za razvijanje novih poslovnih prilika za cijelo hrvatsko gospodarstvo u općenitom smislu. Potencijal nove poslovne zone već su prepoznale brojne internacionalne tvrtke dok je cargo-partner Hrvatska već dio ove priče.

- Vjerujem da ćemo u suštini ove investicije ojačati društveno odgovorni segment naše tvrtke kojim ujedno pružamo podršku različitim područjima u smislu poboljšanja infrastrukture u Zagrebu, koje dovodi do povećanja broja radnih mjesta i unapređenja uvjeta poslovanja naprednijom tehnologijom. Važan cilj projekta je nedvojbeno i podupiranje hrvatske privrede, da bi Hrvatska postala konkurentnija, sigurnija i inovativnija zemlja te da bi se lakše prilagodila europskim i globalnim trendovima - za kraj dodaje direktor Zoran Starčević. 

17. travanj 2024 18:14