Ukratko
StoryEditor

Potpisana suradnja BIRD incubatora i Mazarsa

28. Travanj 2021.
Andrija Garofulić

Mazars i BIRD Incubator društva Poslovna inteligencija potpisali su ugovor o suradnji koji za fokus ima pružanje mentorstva i podrške u znanju i razvoju mladih startupova.

Startupovi moraju ostati trend za napredak društva i gospodarstva

Godinama je goruća tema razvoj startupova, inovacija i općenito poduzetništva te njen direktan utjecaj na poboljšanje hrvatskog gospodarstva i razvoj poduzetništva među mladima. Primjeri uspješnih tehnoloških i inovativnih kompanija, poput prvog hrvatskog unicorna – Infobipa ili pak vizionara Rimca često su najbolja motivacija, ali je put težak i podrška je više nego nužna za dobar start.

Upravo je BIRD Incubator pravo mjesto za ostvarivanje poduzetničkih pothvata i korištenje brojnih pogodnosti. Incubator je tu za sve softverske ideje povezane s analitikom podataka, umjetnom inteligencijom i strojnim učenjem. On pruža timovima radni prostor, sobe za sastanke, podršku mentora i u principu sve kako bi se proces i početak, koji je najteži, premostio na najlakši mogući način.

Mentoriranje pravilno usmjerava mlade inovatore

Iako je dobra ideja nužan preduvjet za potencijalno uspješan startup, velika prednost je na stranih onih koji imaju pomoć nekoga s iskustvom. Mazars će tako svoj doprinos dati kroz mentoriranje i održavanje radionica s temama financijske prirode koje su od velike važnosti prilikom pokretanja startupova, a one su procjena vrijednosti biznisa, stock option planovi, računovodstvo za IT sektor i potpore za startupove.

Mazarsovi stručnjaci će, uz radionice, biti na raspolaganju i za savjetovanje te podršku timovima koji započinju svoju karijeru. Volontersko mentoriranje, savjetovanje i podrška malim poduzetnicima je upravo ono što predstavlja kulturu ovog financijskog poduzeća koje postoji već više od 75 godina. Mazars u Hrvatskoj pruža usluge revizije, poreznog i financijskog savjetovanja, računovodstva i obračuna plaća od 2013. godine, a u uredu u Zagrebu zapošljava 110 stručnjaka.

20. travanj 2024 11:26