Ukratko
StoryEditor

Saponiji dodjeljena nagrada Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja za doprinos zaštiti okoliša i održivom razvoju

27. Listopad 2021.
Linija Saponije EU Ecolabel – proizvodi koji daju značajan doprinos zaštiti okoliša i održivog razvoja

Na završnoj konferenciji o tranziciji Hrvatske prema klimatskoj neutralnosti koja je održana u okviru Konferencije o budućnosti Europe , Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja organiziralo je događanje 'Rasprava o tranziciji Hrvatske prema klimatskoj neutralnosti'. Na tom događanju dodjeljene su nagrade i priznanja za dostignuća poslovnog sektora u zaštiti okoliša u 2021.godini. Ovu izuzetno važnu nagradu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, koja se dodjeljuje po prvi put, dobila je Saponia u kategoriji proizvoda i usluga za liniju  certificiranih EU Ecolabel proizvoda. Nagradu je uručila veleposlanica Švedske NJ.E. gđa Diana Helen Madunić, a u ime Saponije primila ju je predsjednica Uprave dr.sc. Dajana Mrčela.  

Sustavna briga o zaštiti okoliša jedan je od prioriteta Saponije i kao takva, ugrađena je u sve razine poslovanja tvrtke. Saponia dugi niz godina stavlja veliki naglasak na održivi razvoj, a sustav upravljanja okolišem, sukladno normi ISO 14001, uveden je u Saponiju još 2005.godine. Provode se prilagodbe u cijelom lancu vrijednosti, od dizajna proizvoda do novih poslovnih i tržišnih modela, od novih načina pretvaranja otpada u resurse do djelovanja na svijest potrošača.

- Potvrda naše strategije i dio korporacijske kulture  je i doprinos koji daje linija proizvoda Saponije sa znakom EU Ecolabel što je  najveća vrijednost koju naša tvrtka dobiva kroz ove projekte - navodi predsjednica Uprave Saponije dr.sc. Dajana Mrčela.

- Upravo linijom certificiranih EU Ecolabel proizvoda osigurali smo da naši potrošači imaju opciju izbora za znatno manji utjecaj na okoliš - dodaje Mrčela.

Sveobuhvatna kolekcija proizvoda EU Ecolabel, pokriva široki spektar primjena u postupcima održavanja higijene i čistoće, kako u domovima građana, tako i u situacijama kada borave izvan vlastitih prostora, kao što su hoteli, restorani i drugi ugostiteljski objekti, škole, institucije socijalne skrbi i slično. Zahvaljujući tako širokom rasponu primjene, odnosno iznimno visokom faktoru utjecaja ovih proizvoda, Saponia širi svjest o brizi za okoliš i klimatskim promjenama bitno izvan granica tvrtke što je nužan preduvjet za globalni uspjeh svih inicijativa za spas planete.

Kolekcija certificiranih ekoloških proizvoda nije konačna. U Saponiji ističu da se nastavlja s razvojem novih formulacija koje će, mogućnostima primjene, dodatno poticati potrošače na odgovorno ponašanje prema okolišu.

- Sama nagrada je priznanje  Saponiji da stručna javnost prepoznaje napore koje ulažemo u zaštitu okoliša i održivi razvoj Hrvatske - istaknula je Dajana Mrčela.

20. travanj 2024 01:47