Lider trend
StoryEditor

Dođite u Art park i upoznajte najcool živa bića - biljke mesožderke

08. Srpanj 2019.

Umjetnički projekt Art park sredinom lipnja je započeo sa djelovanjem na svojoj novoj lokaciji - parku Ribnjak pružajući posjetiteljima svakodnevno mjesto za opuštanje i druženje.

Uz standardni program koji nudi za svakog ponešto, u Art parku će se održati i tri radionice posvećene najcool živim bićima - biljkama i to uz podršku Floraarta koji itekako znaju sve o tome.

Predavanja i radionice će voditi, svima već dobro poznati, duo Dnevna doza biljaka koji čine Tomislav Štrkalj i Leon Božić.

- Dvojica smo zaljubljenika u zelenilo s ciljem razbijanja stereotipa o biljkama kao hobiju starih gospođa. Misija nam je pokazati urbanoj, mladoj ekipi koliko su biljke stvarno kul, zabavne i dinamične te da ih se ne treba bojati - čak niti mesožderk i - kažu o svom radu Štrkalj i Božić.

Prva radionica posvećena biljkama mesožderkama je na rasporedu 9. srpnja s početkom u 19 sati, a prethodit će joj kratko uvodno predavanje na koje su svi pozvani dok je za radionice potrebno poslati prijavu na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Druga radionica je na rasporedu 20. srpnja i uvest će nas u svijet izrade jednostavnog tropskog terarija dok će termin za treću biti objavljen naknadno.

Nova lokacija se za projekt koji je protekle tri godine svojim djelovanjem i programom obilježio nekoć potpuno zapušteni parkić kod Tomićeve ulice, pokazala kao pun pogodak. Središnja livada, odmah uz dječji park na Ribnjaku, postala je nova kreativna oaza u samom centru grada, okružena zelenilom i priželjkivanom hladovinom te idealna za ugodna ljetna druženja na koja su svi pozvani.

Osim, likovnog postava kojeg posjetitelji mogu doživjeti pod krošnjama Ribnjaka , program Art parka nudit će ponešto za svakoga ili će barem biti usputna lokacija za prijeko potrebno ljetno osvježenje sve do 21. srpnja 2019.

14. srpanj 2024 16:56