Lider trend
StoryEditor

Ekopark Kraš - ured u prirodi

05. Listopad 2012.
Piše:
lider.media

Investicija vrijedna 7,5 milijuna eura, prvi je veliki Krašev projekt Ekopark izvan osnovne domene proizvodnje slatkiša, a u njemu se mogu pronaći kuće s apartmanima i bungalovi, dva jezera, bazeni, dječja igrališta, sportski tereni, farme i mnoštvo površina zasađenih raznim poljoprivrednim kulturama.

Ekopark Kraš smješten je u okolici sela Bratine u općini Pisarovina, gdje je na površini od 422 hektara izgrađeno mnoštvo sadržaja koji posjetiteljima pružaju dašak prirode i potpunu oazu odmora udaljenu svega dvadeset minuta vožnje od Zagreba. Investicija vrijedna 7,5 milijuna eura, prvi je veliki Krašev projekt Ekopark izvan osnovne domene proizvodnje slatkiša, a u njemu se mogu pronaći kuće s apartmanima i bungalovi, dva jezera, bazeni, dječja igrališta, sportski tereni, farme i mnoštvo površina zasađenih raznim poljoprivrednim kulturama. Sadržaji u parku nose nazive glavnih Kraševih brandova, a cjelokupni park svojevrsni je hommage jednom od najprepoznatljivijih Kraševih proizvoda, Životinjskom carstvu. Ekopark je mjesto u kojem se uči o prirodi i o mogućnostima koju ona pruža, a naročito je prigodno mjesto za održavanje raznih manifestacija: od vjenčanja, preko dječjih izleta pa sve do poslovnih sastanaka.Park je jedinstven po svojoj posvećenosti održivom razvoju: svi su objekti izgrađeni od prirodnih materijala; drveta i kamena, a poljoprivredne površine unutar parka obrađuju se po najvišim standardima ekološke kvalitete, što potvrđuje i eko certifikat. Zbog brojnih sadržaja prilagođenih svim skupinama, odličan je odabir i za individualne posjetitelje i za veće skupine, navodi se u Kraševom priopćenju.

Kao središnja gastronomska privlačnost parka ističe se restoran Domaćica, koji nudi originalan izbor jela pripremljenih od ekonamirnica uzgojenih u vrtovima u samom parku te specijaliteta pripremljenih po recepturama naših predaka. Restoran sa 100 sjedećih mjesta u ljetnoj sezoni proširuje se velikom otvorenom terasom s pogledom na jezero. Restoran Domaćica zbog svoje je veličine, položaja uz jezero, udobnosti i intimnog ozračja, izuzetno pogodan za organizaciju svadbenih svečanosti, različitih poslovnih i obiteljskih proslava, promocija, krštenja, prigodnih domjenaka i banketa. Za potrebe organizacije većih događaja na raspolaganju je kongresna dvorana Jadro sa 300 sjedećih mjesta. Upravo je poslovnim ljudima prijeko potreban odmor u prirodi, daleko od ekrana i zagušljive gradske vreve.

Team buildingOaza mira smještena u neposrednoj blizini Zagreba idealna je destinacija za tvrtke koje žele jačati timski duh kroz organizirane team building aktivnosti. Sadržaj Eko parka omogućava organizaciju najrazličitijih aktivnosti u cilju jačanje timskog duha i povezivanja suradnika. Od teambuilding aktivnosti naročito se izdvajaju vožnja quadovima, paintball i canshoot. Zabavni objekti i sadržaji u parku omogućuju svaku vrstu aktivnog odmora: od nogometnog igrališta s umjetnom travom, teniskih terena, odbojkaškog igrališta, boćališta i otvorenog bazena pa sve do vožnje brodićem po jezeru i malog zoološkog vrta s jelenima lopatarima, srnama, konjima i drugim životinjama, gostima je zajamčen manjak dosade i višak dobrog raspoloženja. U šumama kojima je park okružen uživat će ljubitelji prirode i dugih šetnji. Još veći avanturisti mogu iskoristiti priliku obilaska okolnog područja biciklom, naročito prema rijeci Kupi ili prirodnom rezervatu Crnoj mlaki.

Seminari i edukacijeU smirujućem prirodnom ambijentu i harmoničnom miru, daleko od gradske vreve, poslovnjacima je moguće potpuno se usredotočiti na radne izazove. Eko park Kraš nudi prostor za održavanje seminara, edukacija ili prezentacija s mogućnošću iznajmljivanja audio-video opreme koja uključuje projektor, platno i tv plazmu. Poslije napornog poslovnog dana, posjetitelji se mogu opustiti uz organizirani ručak ili domjenak, čime se cijeli događaj može pretvoriti u poslovno-gastronomski užitak. I njima na raspolaganju stoje svi dodatni sadržaji Ekoparka, koji će nesumnjivo pridonijeti uspješnom sklapanju poslova u opuštenoj atmosferi.

26. travanj 2024 23:06