Lider trend
StoryEditor

Film "S one strane" je spoj sporog i uzbudljivog trilera

03. Travanj 2016.

Posljednje i najbolje ostvarenje Zrinka Ogreste, redatelja koji se ne libi eksperimentirati sa svim razinama filmskog jezika, i vizualnim i narativno-sadržajnim, bavi se temom oprosta i osamljenosti, a glavnu ulogu izvrsno igra Ksenija Marinković.

"S one strane" iznenađujuće je uspješan spoj sporog, za gledatelja često iscrpljujućega istočnoeuropskog arta i uzbudljivog trilera sa savršenim emotivno razarajućim finalnim tvistom koji je bez premca u domaćem igranom filmu.

Posljednje i najbolje ostvarenje Zrinka Ogreste, redatelja koji se ne libi eksperimentirati sa svim razinama filmskog jezika, i vizualnim i narativno-sadržajnim, bavi se temom oprosta i osamljenosti, a glavnu ulogu izvrsno igra Ksenija Marinković. Ništa lošiji nije ni Lazar Ristovski. Scenarij poznatoga domaćeg dramatičara Mate Matišića, suptilna, elegantna fotografija Branka Linte te montaža Tomislava Pavlića pokazuju koliko potentan može biti hrvatski film kad se stvari poslože na pravi način.

Snimljen u hrvatsko-srpskoj produkciji, premda u osnovi zastrašujući i pesimističan, protkan je nekom balkanskom, gotovo metafizičkom tugom, zbog čega neće biti laka meta napada ni za jednu od ne tako davno zaraćenih strana.

29. travanj 2024 23:26