Lider trend
StoryEditor

Koža, kosa, prehrana... postoje greške koje vam tijelo ljeti neće oprostiti

26. Srpanj 2016.
Piše:
lider.media

Koža, kosa, prehrana.  Pazimo na njih cijele godine, ali ljeti su posebno na ‘tapeti‘. Ono što sunce može učiniti koži, more kosi, a ‘teška‘ hrana cijelom organizmu na visokim temperaturama, daleko je od bezazlenog.

- Kada je o njezi kose riječ, glavni savjet jest da se ne preskaču koraci. Tri su osnovna - odabir i korištenje odgovarajućeg šampona, potom nanošenje regeneratora te tretmani poput maski - naravno, ovisno o tipu kose i vlasišta – kaže menadžerica za asortiman dm-a Karolina Marić koja nam donosi preporuke za njegu tijekom ljeta.

Tijekom ljeta dobro je iskoristiti blagodati lijepog vremena te kosu sušiti prirodno, a umjesto četke mokru kosu treba raščešljavati češljem sa širokim zupcima kako bi se smanjila oštećenja i lomljenje vlasi. Na plažu bi svakako bilo dobro ponijeti i njegujući proizvod poput  ulja za kosu koje se ne ispire i koje će pomoći da kosa ne postane suha i slamnata.

Kada sunce i UV zračenje dosegnu svoj vrhunac, iz kuće nikako ne bismo smjeli izlaziti bez nanošenja odgovarajuće kreme sa zaštitim faktorom. Kreme za zaštitu od sunčevog zračenja treba u istoj mjeri koristiti i kad idemo na posao kao i kad idemo na kupanje.

POTRAŽITE LJETNI LIDER TREND I SUDJELUJTE U TJEDNIM DARIVANJIMA

Preporuka za ovo ljeto: ne zaboravite da UV zračenje nije štetno samo kada ste na plaži i u kupaćem kostimu - ono je najštetnije kada koža nije zaštićena! Nanesite kremu sa zaštitnim faktorom svaki put kad izlazite vani, ponesite je sa sobom i redovito obnavljajte zaštitu.

Tijekom visokih temperatura posebnu pozornost treba obratiti i na kosu, osobito zato što uz UV zračenje morska voda, sol i pijesak dodatno oštećuju kosu i gornji sloj vlasišta te kosa brže postaje krhka i ispucana. Zbog toga je preporuka koristiti proizvode namijenjene zaštiti kose na suncu.

Koži je potrebno pružati adekvatnu zaštitu i njegu tijekom cijele godine, a ne samo tijekom ljetnih, sunčanih dana. Odgovarajuće proizvode nužno je birati prema vlastitom tipu kože i njezinim individualnim potrebama, a posebno se pri tome mora paziti na to da joj se pruži dovoljno vlažnosti.

Najveći hit ljeta, govori Marić,  su proizvodi vlastite robne marke dm-a Sundance koji spadaju u kategoriju sunčane njege.

I ovo ljeto hit su pekmezi i marmelade za sunčanje koji omogućuju brže tamnjenje jer potiču stvaranje melanina.

- Svakako treba istaknuti Biobaza SUN pekmez koji sadrži 100 % prirodne sastojke  iz hrvatskog uzgoja: mrkvu, orah, maslinu i smilje. Upravo ulje mrkve pospješuje tamnjenje i daje koži lijepu brončanu boju - kažu iz dm-a.

 

19. travanj 2024 03:48