Lider trend
StoryEditor

Milenijalci su generacija koja non stop radi, a nikad nema novca

07. Kolovoz 2017.

Novu generaciju radnika, koju su mediji jednostavno imenovali milenijalcima, valjda kako bi lakše objasnili vrstu ljudi koju na tržište izbacuje postojeći obrazovni sustav i uvjete u kojima mladi rade, ne karakterizira baš ništa "fantastično". Najnovija istraživanja pokazuju kako mladi, milenijalci, uopće ne zarađuju dobro, a posao im je stalna opsesija.

Mladi današnjice jednom kada završe školovanje ne očekuju nikakav posao iz snova. Prihvaćaju da će se za posao morati boriti kroz sustav, bio to maleni ured ili velika korporacija.

>>>Deloitte: Tjeskobna 2016. narušila optimizam milenijalaca

Da stvar bude gora, osim što nemaju nikakova očekivanja, milenijalci su potpuno opsjednuti uspjehom u poslu, čak toliko da ih situacije iz radne okoline čine kronično nesretnima.

Istraživanje koje je provela aplikacija Happify, kod  milenijalaca poražavajuću razinu kreativnosti, očekivanja, samopouzdanja. Naime, kada su ih pitali koji su njihovi kratkoročni ciljevi u životu, većina je rekla kako očekuje bolje odnose u firmi ili ostvarenje nekog manjeg profesionalnog cilja. Upitani da se izjasne koji su njihovi dugoročni snovi, milenijalci su rekli kako bi bili sretni s novim poslom, boljim uvjetima, većom plaćom.

Što se dogodilo sa željom da proputuju cijeli svijet? Popnu se na Himalaje? Partijaju na nekoj plaži u Tajvanu?

>>>Kako se oglašavati milenijalcima?

Mladi radnici današnjice svjesni su stresa kojemu su izloženi u poslu, ali ne rade ništa kako bi to promijenili. Zarađuju znatno manje nego što su zarađivali njihovi roditelji, kad su bili te dobi, a autoritetima se gotovo nikada ne suprotstavljaju.

Milenijalac je klinac u poslu koji je sretan ako uopće dobije plaću, nema kritički um, ne suprotstavlja se, ne istražuje. Ukroćena radna snaga, idealna za eksploataciju.

17. svibanj 2024 01:59