Lider trend
StoryEditor

Nassfeld, skijalište koje oduševljava prirodom i infrastrukturom

16. Listopad 2016.
Piše:
lider.media

‘Nassfeld me ostavlja bez teksta - a to u mom slučaju ipak nešto znači‘. Poruka je to jedne gošće iz Njemačke nakon što je izabrala Nassfeld-Pressegger See, jedno od top 10 skijališta Austrije, za zimski odmor.

A uistinu Nassfeld oduševljava prirodom i (skijaškom) infrastrukturom: 110 kilometara skijaških staza prostiru se preko četiriju gorskih dolina s jedne i druge strane austrijsko-talijanske granice. S 30 najmodernijih žičara i liftova Nassfeld ostavlja iznenađujući dojam veličine i prostranosti. A tu su i brojne četverosjedežnice, šesterosjedežnice, 5 kabinskih žičara kao i vučnice za djecu i vježbanje. I dok, primjerice, Zagreb ima velikih problema sa snijegom, zbog čega je lani otkazana i utrka Svjetskog kupa ‘Snježna kraljica‘, na Nassfeldu je i jamstvo zasnježenosti gotovo nevjerojatno - uz 350 postrojenja za zasnježivanje tu su prije svega jadranske anticiklone obilne oborinama koje jamče bijele padaline do mile volje.

Ako se još niste odlučili kuda na zimovanje razmislite i o ovome - Snježni cirkus u Nassfeldu započinje 7. prosinca kada je otvaranje skijaške sezone. Kredo zimovališta destinacije Nassfeld-Pressegger glasi: skijati, upijati sunce, prepustiti se iznenađenjima, uživati i zabavljati se. Nijedna druga skijaška destinacija ne mami toliko uzdaha i ne nosi sa sobom toliko iznenađenja i ugodnog druženja poput Nassfelda u Koruškoj.

"Otkriti neočekivano pa se diviti i uživati", tako glasi program. Što to znači? Nassfeldu je uz svu svoju veličinu uspjelo nikad ne izgubiti iz vida male stvari koje odmor čine posebnim. Nekoliko primjera? Više od 20 WLAN- hotspotova omogućuju gostima da najbolje trenutke dana odmah podijele sa svojim prijateljima. "Vrijeme brzo prolazi kada ostaneš bez daha…" u dubokom snijegu terena za freeriding. Kino Nassfeld daje mogućnost sasvim svjesno uzeti si trenutak za veličanstveni pogled na okolne planine. Na ski-movie stazama djeca mogu roditeljima dokazati kako se profesionalno kreću na skijama, dok se u snowparkovima možete diviti trikovima akrobata na daskama. Posebna usluga su osigurana i grijana spremišta skija i opreme u dolinskoj postaji.

Na kraju ne treba smetnuti s uma da s "premium" skijaškom kartom možete iskoristiti ovu ponudu uz dodatne pogodnosti. Tako djeca do 14,9 godina mogu unajmiti skije već za 1 euro dnevno, a taj je bonus dostupan i uz redovnu dnevnu kartu.

I to nije sve, što sve Nassfeld nudi te u kojim slučajevima djeca imaju besplatnu uslugu provjerite na www.nassfeld.at/hr/ski.

 

27. travanj 2024 14:33