Lider trend
StoryEditor

Sandoz će stipendirati šest studenata

12. Veljača 2013.
Piše:
lider.media

Tvrtka Sandoz održala je svečanu dodjelu stipendija za šest najperspektivnijih studenata u okviru društveno odgovorne kampanje ‘Slijedim svoje snove‘. Studentima su uz same stipendije, čiji je mjesečni iznos 1600 kuna, osigurane i druge vrste podrške koje će im pomoći da stasaju u mlade znanstvenike.

Nakon zahtjevnog selekcijskog postupka u kojem je zaprimljeno više stotina prijava, tvrtka Sandoz odabrala je šest studenata koje će stipendirati tijekom svih godina njihova studiranja. Troje od njih studenti su na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu, a ostali dolaze s Prirodoslovno-matematičkog, Medicinskog te Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Nagrađeni će studenti ovom stipendijom moći pokriti dio troškova studentskog života, a tvrtka Sandoz projektom ‘Slijedim svoje snove‘ nastavit će ih podržavati u njihovom profesionalnom razvoju. Naime, neke od nadolazećih aktivnosti uključuju slanje stipendista na edukativne skupove i predavanja od kojih se ističe sudjelovanje na Regionalnom BioCampu u Ljubljani gdje će odabrane studente iz regije stručnjaci educirati o razvoju i istraživačkom potencijalu unutar farmaceutske industrije. Isto tako, predviđen je i posjet Sandozovu razvojnom centru bioloških lijekova u slovenskom Mengešu, izuzetno važnom istraživačkom centru za globalni razvoj tvrtke.

-Društveno odgovorni projekti čine važan dio poslovanja tvrtke Sandoz. Uz svakodnevnu brigu za zdravlje naših pacijenata, želja nam je i unaprijediti život u našoj zajednici. Sretan sam, stoga, što se danas, u sklopu projekta ‘Slijedim svoje snove‘, mogu družiti s mladim i perspektivnim ljudima i što ćemo im danim stipendijama omogućiti da se obrazuju i da istražuju neograničena polja znanosti.‘ – izjavio je g. Igor Haralović, direktor tvrtke Sandoz. Mladim stipendistima je poručio: 

-Nastojite biti pozitivni te se s vedrinom suočavajte sa zahtjevnim zadacima. Ne zaboravite da je za uspjeh, osim znanja i rada, potreban i pozitivan stav.-O dodijeljenim stipendijama i stručnim knjigama bez riječi nisu ostali ni nagrađeni stipendisti: -Drago mi je što me tvrtka Sandoz prepoznala kao dobrog studenta. Oduvijek mi je želja bila obrazovati se na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu te se zahvaljujem Sandozu što mi je u tome pomogao- izjavio je jedan od Sandozovih stipendista.

28. travanj 2024 11:22