Lider trend
StoryEditor

Scene filma o princezi Diani i u hotelu Lone

11. Srpanj 2012.
Piše:
lider.media

Maistrin design hotel Lone u Rovinju jedna je od lokacija snimanja scena za film Diana čiji scenarij počiva na portretu princeze, a Naomi Watts preuzima legendarnu ulogu.

Scene snimljene u hotelu Lone, za potrebe filma prikazivat će princezino prisustvovanje na dobrotvornom gala eventu u Victor Chang Cardiac Research Centru u Sydneyu u Australiji (1996. godina). Kako su najavili iz britanske producentske kuće Ecosse Films (filmovi Izgubljeni dječak, Orkanski visovi, Gđa. Brown, Priča o Jane Austen), film Diana je uvjerljiv portret posljednje dvije godine života princeze od Walesa, prije tragične smrti u prometnoj nesreći u Parizu 1997. godine. Prikazuje kako joj je pronalaženje istinske osobne sreće omogućilo postizanje uspjeha koji su je zauvijek odredili kao „Kraljicu srca“ predanu humanitarnom radu diljem svijeta.

Iscrpan prikaz najplodnijih godina princezinog života, ovo ljeto snimat će se na lokacijama u Europi, Africi i Londonu. Snimanje filma u Hrvatskoj započelo je u ponedjeljak, 2. srpnja, a odvijalo se na različitim lokacijama u Opatiji, Zagrebu i Rovinju. Scene s tih lokacija prikazivat će princezin život u Francuskoj, Australiji, Velikoj Britaniji i BiH.   

Režiju za film Diana potpisuje Oliver Hirschbiegel (nominiran za nagradu Oscar za film Hitler: Konačni Pad), a temelji se na scenariju Stephena Jeffreysa. Glumačku postavu predvodi za Oscar nominirana glumica britanskog podrijetla Naomi Watts (J. Edgar, Poštena igra, 21 gram) koja utjelovljuje karizmatičnu princezu. Uz Naomi Watts zaigrat će i njezin britanski kolega Naveen Andrews u ulozi dr. Hasnata Khana, te Douglas Hodge i Juliet Stevenson.

16. travanj 2024 15:15