Lider trend
StoryEditor

Što donosi ovogodišnji ZFF?

03. Listopad 2012.
Piše:
lider.media

Organizatori Zagreb Film Festivala, koordinatorica programa Selma Mehadžić, izvršni direktor Hrvoje Laurenta, voditeljica odnosa s javnošću ZFF-a Ivana Sansević te direktorica Odjela za odnose s javnošću Hrvatskog Telekoma Maja Weber na današnjoj konferenciji za predstavnike medija prezentirali su ovogodišnje, jubilarno festivalsko izdanje.

Deseti Zagreb Film Festival donosi čak stotinu filmova u deset filmskih programa, među kojima će se njih 50-tak boriti za titule najbolji dugometražni, najbolji kratkometražni i najbolji dokumentarni film. Festival će se održati od 14. do 21. listopada na šest lokacija - pored kina Europa i Tuškanac, Zagrebačkog plesnog centra i Muzeja suvremene umjetnosti, nove lokacije su kino Grič i Dokukino KIC.Novost kod programa Kockice je suradnja s Društvom hrvatskih filmskih redatelja koji će pobjedniku spomenutog programa osigurati deset tisuća kuna kao poticaj u njihovu daljnjem radu.Posebno bogat popratni program desetog izdanja ZFF-a donosi tri stalna programa – Bibijadu, Velikih 5 i Moj prvi film koji ove godine nudi nudi pogled na filmske početke autora koji su obilježili recentnu austrijsku kinematografiju poput velikog Michaela Hanekea, Ulricha Seidla i drugih‘, izjavio je izvršni direktor Hrvoje Laurenta. Tri novine unutar popratnog programa su Špijunski film, Moj 3. film te Retrospektiva Michaela Glawoggera.

- Pored svega navedenog, i ove godine mislimo na publiku van Zagreba – ZFF po četvrti put putuje i to u Art-kino Croatia u Rijeku, Centar za kulturu Čakovec te po prvi put u kino Sloboda u Dubrovniku. A za vrijeme samog ZFF-a, kao i proteklih godina, nismo zanemarili zabavni sadržaj – u suradnji sa Stellom Artois organizirat ćemo zabave u kinima Europa i Grič - dodao je Hrvoje Laurenta.

05. listopad 2024 07:20