Lider trend
StoryEditor

Zabavna, pametna i informativna knjiga jednog od najprodavanijih autora današnjice

24. Siječanj 2016.

Jedan od najprodavanijih angloameričkih publicističkih i putopisnih autora današnjice Bill Bryson ponovo je napisao zabavnu, ali jednako tako pametnu i informativnu knjigu.

Šetajući svojom kućom u Norfolku Bryson istražuje kako su nastale sve one sitne i krupne stvari koje čine naš obični, svakodnevni život. U poznatoj maniri šarmantnog sveznalice Bryson govori o arhitekturi, elektricitetu, očuvanju hrane, epidemijama, začinima, Eiffelovom tornju, korzetima...usporedo s nevjerojatnim biografijama ekscentričnih umova koji su oblikovali našu civilizaciju.

Kod kuće: Kratka povijest privatnog života+ Bill Bryson+ Znanje, Zagreb, 2016.

‘Potpuno smo izvan sebe’ sadržajem i stilom ističe parodiju moralnih ‘obiteljskih’ vrijednosti koje prihvaćamo zdravo za gotovo, a priča je to o brižnim, ali nesavršenim ljudima čije dobre namjere dovode do bolnih posljedica. Glavna junakinja Rosemary imala je sestru Fern, svoju uvrnutu drugu polovicu, koja je pod neobjašnjivim okolnostima nestala iz njezinog života, a dugo nije vidjela ni starijeg brata Lowella. Rosemary sad pohađa fakultet i počinje uviđati da ne može krenuti naprijed ako se ne vrati natrag, u vrijeme kad je imala pet godina…

Potpuno smo izvan sebe+ Karen Joy Fowler+ Mozaik knjiga, Zagreb, 2015.

Na jednostavan i pristupačan način knjiga daje detaljan pregled najvažnijih poreza i poreznih propisa u Republici Hrvatskoj, a to su porez na dodanu vrijednost, porez na dobit te porez na dohodak. Najvažnija i najkompliciranija područja poreza dodatno su potkrijepljena mišljenjima Porezne uprave, presudama Europskog suda pravde te konkretnim slučajevima iz prakse. Cilj je ove knjige prikazati temeljne postulate čije poštovanje traži Porezna uprava te koja su  područja u kojima se krije najveći porezni rizik, ali i mogućnosti za ostvarivanje poreznih ušteda unutar zakonskih okvira.

MAZARS: Porezni savjetnik+ Cinotti, Garofulić, Mioč, Grubelić, Botica, Škara, Leko+ HIF, Mazars, Zagreb, 2015.

15. svibanj 2024 03:37