
Antonio Matušan: Nudimo višak hrane po 50 posto nižim cijenama

Antonio Matušan gost je 135. epizode Liderova podcasta
Otkrivamo sve o platformi Crumbs koja nudi namirnice i jela koja se ne prodaju u restoranima, pekarnicama, trgovinama…
Kao i svi studenti, Antonio Matušan je tijekom studija u Milanu raspolagao skromnim studentskim budžetom te je, kao i ostale kolege, odlučio koristiti aplikaciju Too Good To Go s pomoću koje može nabaviti hranu po jeftinijoj cijeni. Nedugo nakon povratka u domovinu pokrenuo je startup koji se bavio pripremom gotove hrane koji mu je otvorio oči i pokazao koliko se hrane doista baca.
Upravo taj uvid, poduzetnički drive i znatiželja potaknuli su ga da pokrene Crumbs, platformu inspiriranu Too Good To Go-om, koja pomaže u smanjenju bacanja hrane i omogućava korisnicima kupovinu viškova koji se ne prodaju u restoranima, pekarnicama i drugim ugostiteljskim objektima i to po znatno nižim cijenama. U novoj epizodi Liderova podcasta Matušan je ispričao priču o svom inovativnom biznisu, otkrio kako je došao do prvih kupaca, ali i korisnika.
Otkrio je i kako se bori protiv predrasuda da takve namirnice i takva jela nisu ukusna i hranjiva, ali i na koji se način prilagođava različitim ciljnim skupinama koje koriste njegovu aplikaciju. U ovoj ćete epizodi saznati i zašto je toliko važno raditi na smanjenju otpada od hrane, koje je prodajne, a koje poduzetničke lekcije savladao na svom putu, koji su mu planovi širenja te kako otpad može postati lukrativan biznis.
Cijelu epizodu poslušajte na Spotifyju i YouTubeu, a najzanimljivije isječke pratite na našim društvenim mrežama.