Hrvatska
StoryEditor

[30 ispod 30] Viktor Zimmermann: Nakon pokoravanja domaćeg tržišta, Bazzar se okreće regiji i Europi

22. Listopad 2020.
Viktor Zimmermann

Bazzar, platforma za internetsku trgovinu koju je Viktor Zimmermann osnovao sa sestrom Tanjom, prošle je godine uvrštena na Deloitteovu listu najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe. Jedna je to od onih priča koje krenu posve skromno, a onda krenu nizati uspjehe kojima se ne nazire kraj. 

- Nakon druge godine fakulteta, s 20 godina, počeo sam ozbiljno razmišljati što i kako dalje. Imao sam jaku želju pokrenuti svoj posao iako isprva nisam baš bio siguran što točno. Tada se internet činio kao pravi smjer jer je bio u snažnom rastu, a još od srednjoškolskih dana stekao sam određena znanja o izradi web stranica. Sestra i ja bili smo dosta nezadovoljni tadašnjim web oglasnicima pa smo nakon vrlo malo promišljanja krenuli razvijati svoj. Pokrenuli smo tvrtku 2013. godine, unajmili manji ured i naivno krenuli u ozbiljne vode. Ubrzo smo shvatili da je budućnost u pravoj e-commerce platformi - sigurnoj online kupovini s provjerenim prodavačima, organiziranom dostavom i naplatom - ispričao nam je Viktor povodom nominacije za Liderovu listu 30 ispod 30 što ga je motiviralo da zakorači u svijet poduzetništva. 

Mladi osnivač Bazzara trenutno najviše vremena posvećuje tehničkom razvoju platforme planirajući njezinu 'arhitekturu' i potom se zadubljujući u programiranje.

- U posljednjih sedam godina triput smo potpuno izmijenili programski kod, a sada najviše radimo na pozadinskim sustavima koje kupci ne vide, ali su vrlo važni u našoj misiji organiziranja jednostavne, brze i sigurne online kupovine - naglašava poduzetnik koji je iskusio i mnogo razočaranja i teških trenutaka, no često bi već sljedećeg jutra osjetio novu energiju koja ga je tjerala da ide dalje.

Ponosi se 'odličnim timom' koji su okupili u Bazzaru te velikim sustav koji su sami izgradili i koji svaki dan koriste tisuće korisnika, a perspektiva za budućnost također je obećavajuća.

- Internet trgovina će i dalje rasti, htio to netko ili ne, a konkurencija će biti sve žešća. Internet stvari i autonomna vozila kad-tad postat će dio svakodnevice. Budućnost zvuči zastrašujuće, ali mene veseli. Jednostavno se moramo stalno prilagođavati, učiti što je više moguće i ostati u toku s najnovijim tehnologijama, ali isto tako će biti važno ne zaboraviti na ljudske vrijednosti i još više ulagati u međuljudske odnose koji su temelj svega - navodi Viktor. 

- Kao što smo Bazzar izgradili u ozbiljnog lidera na domaćem tržištu, planiramo isti rezultat ostvariti u regiji te drugim zemljama Europe, proširiti poslovanje i prilagoditi se novim izazovima - prošarani su optimizmom planovi Viktora Zimmermanna, što je u ovim zahtjevnim vremenima baš dobro čuti.

16. travanj 2024 19:01