Hrvatska
StoryEditor

A1: Uvjeti pod kojima su ponuđeni TV kanali United Media Grupe su potpuno neprihvatljivi

15. Ožujak 2021.
A1 Hrvatska

Mnoge je danas iznenadila vijest koju je objavio N1 da gledatelji koji koriste usluge operatera A1 od 29. ožujka neće moći gledati kanale United Medije Sport Klub i N1 jer dvije kompanije nisu postigle dogovor oko nastavka suradnje. Iako je iz United Medije poslano priopćenje da su operateru A1 ponudili distribuciju njihovih kanala pod istim uvjetima koji su vrijedili i do sada, u teleoperaterovu odgovoru Lideru, na pitanje zašto je došlo do prekida suradnje, to demantiraju.

- S obzirom na ekonomski nerealne i nepovoljne uvjete za produženje ugovora, A1 Hrvatska je donijela odluku o zamjeni kanala United Media Grupe s Arena Sport kanalima, koji nude znatno atraktivniji sportski sadržaj u odnosu na Sport Klub. Uvjeti pod kojima su ponuđeni TV kanali United Media Grupe bili su potpuno neprihvatljivi jer su zadržali istu cijenu unatoč gubitku značajnog dijela atraktivnog sadržaja poput španjolske nogometne lige. Napominjemo da je A1 zatražio zasebnu ponudu za kanale N1, SK1 i SK3. Vlasnik je za ta tri kanala postavio 28 posto veću cijenu od iznosa koji A1 trenutačno plaća za emitiranje ukupno 15 kanala United Media Grupe, među kojima je svih šest SK kanala i N1, što svjedoči o nepoštenoj poslovnoj praksi United Media Grupe – napominju iz korporativnih komunikacija A1 i dodaju da bi prihvaćanjem takvih uvjeta, pružanje TV usluge njihovim korisnicima više ne bi bilo moguće pod jednako povoljnim uvjetima.

Iz tog teleoperatera navode da se na TV platformi A1 i dalje emitiraju kanali s najgledanijim informativnim sadržajima kao što su HRT1, Nova TV, RTL, HRT4 i Al Jazeera Balkans, te da sukladno uvjetima korištenja A1 TV usluge korisnici koji smatraju da je izmjena koju je A1 učinio za njih značajna, mogu se javiti A1 službi za korisnike sa svojim zahtjevom za raskid ugovora bez penala.

- Pravo na raskid utvrđivat će se od slučaja do slučaja, ukoliko se provjerom utvrdi značajna gledanost predmetnih kanala za pojedinog korisnika – poručuju u svom odgovoru Lideru iz A1.

27. travanj 2024 14:12