Hrvatska
StoryEditor

Akcija ‘Obrtnici za stradale od potresa‘: HOK poziva obrtnike SMŽ da prijave štetu od potresa

20. Siječanj 2021.
Područje Sisačko-moslavačke županije nastradalo od potresa, Sisakfoto Ratko Mavar

Hrvatska obrtnička komora (HOK) pozvala je u srijedu obrtnike Sisačko-moslavačke županije na prijavu oštećenja nastalih od potresa, a rok za podnošenje prijava je 5. veljače.

Iz HOK-a ističu kako su mnoge obrtničke radionice stradale u nedavnom potresu pa obrtnici trebaju pomoć kako bi ponovno mogli početi raditi.

Komora je, kako navode u priopćenju, pokrenula humanitarnu akciju 'Obrtnici za stradale od potresa' čija donirana sredstva imaju za svrhu ubrzati revitalizaciju gospodarskog segmenta u područjima pogođenima potresom.

- Upravo su obrtnici temelj gospodarstva na tim područjima, bez njihovih proizvoda i usluga nema života, a o njima ovise i njihovi zaposlenici. Stoga je nužno omogućiti im sanaciju oštećenja poslovnih prostora koju je uzrokovao potres, kako bi se njihovo poslovanje aktiviralo - poručili su iz HOK-a.

Članovi HOK-a mogu prijaviti oštećenja poslovnih prostora u vlasništvu obrtnika, sitnog inventara te dugotrajne imovine.

Prijava se podnosi Obrtničkoj komori Sisačko-moslavačke županije, a rok je do 5. veljače. Prijave se podnose putem elektroničke pošte na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon 098 376 431.

18. travanj 2024 20:01