Hrvatska
StoryEditor

Atlantic Grupa s Nelt Grupom potpisala kupoprodaju brenda Bebi

01. Rujan 2020.

Atlantic Grupa i Nelt Grupa, sa sjedištem u Beogradu, sklopile su ugovor o kupoprodaji brenda dječje prehrane Bebi. Riječ je o širokom portfelju proizvoda za dojenčad i djecu koji se plasiraju primarno na tržištu Rusije i ostatka ZND-a, gdje je ovaj brend prisutan već više od 35 godina. Bebi je u Rusiji simbol za europsku kvalitetu i porijeklo u segmentu cerealija za djecu, a u 2019. godini ostvario je 11 milijuna eura prihoda od prodaje.

S obzirom na to da Nelt Grupa raspolaže kapacitetima i ekspertizom u proizvodnji dječje hrane, postojeća proizvodna lokacija za brend Bebi locirana u slovenskoj Mirni nije dio kupoprodajnog ugovora. Tvornica i zaposlenici u Mirni ostaju u sustavu Atlantic Grupe te će se, nakon dezinvestiranja osnovnog brenda i prijelaznog razdoblja u kojemu će se Bebi asortiman i dalje proizvoditi u ovom pogonu, pronaći adekvatan angažman proizvodnih kapaciteta i stručnih kompetencija na ovoj proizvodnoj lokaciji, na primjerenom alternativnom asortimanu.

Prodaja brenda Bebi nastavak je procesa dezinvestiranja manjih i non-core djelatnosti u skladu s korporativnom strategijom Atlantic Grupe. Proces je započet prije dvije i pol godine izlaskom iz sportske i aktivne prehrane te nastavljen prodajom segmenta kozmetike, dodataka prehrani i distribucije vode u galonima. Kompanija istovremeno usmjerava snažan fokus na područja koja predstavljaju ključne generatore rasta (hrana i piće te ljekarničko poslovanje) i temelj transformacije za budućnost, a to uključuje i ciljanu internacionalizaciju s brendovima koji su dokazali međunarodni potencijal (Argeta, Donat Mg) te razvoj distribucije kao važne poluge rasta poslovanja, kao i spajanja i preuzimanja.

Nelt Grupa, koja ima 4000 zaposlenika na 11 tržišta u Europi i Africi, primarno je djelatna u distribucijskom poslovanju i logističkim uslugama, proizvodnji hrane te u drugim proizvodnim i uslužnim djelatnostima. Akvizicijom brenda Bebi, s dugom tradicijom i etabliranim pozicijama na ruskom tržištu, kompanija potvrđuje strateško opredjeljenje ka daljnjem razvoju i međunarodnom širenju poslovanja.

18. travanj 2024 16:10