Hrvatska
StoryEditor

Austrijanci kupili Zagrebtower nakon Eurocentera i Hoto tornja

24. Listopad 2020.
Zagrebtower, Radnička cesta
Bečka kompanija nakon najnovije akvizicije upravlja s oko 50.000 četvornih metara kvalitetnih poslovnih ureda na tri atraktivne zagrebačke lokacije

Austrijska nekretninska kompanija S Immo (S Immobilien) preko svoje tvrtke CEE Property-Invest Immobilien ​kupila je poslovni toranj Zagrebtower od druge austrijske kompanije, Ca Immobilien Anlagena (Ca Immo). Naziv tvrtke koja upravlja tornjem promijenjen je iz Europolis Zagrebtower u Zagrebtower, a promijenjena je i kompletna uprava.

Svi su uredi u kompleksu koji se prostire oko 26.000 četvornih metara iznajmljeni. Stanari su Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Bayer, Deloitte i mnogi drugi.

S-Immo ulaže isključivo u države Europske unije – Austriju, Njemačku te Srednju i Istočnu Europu – prije svega u nekretnine u glavnim gradovima. Osim u Beču i Berlinu, ima urede u Budimpešti, Bukureštu i Zagrebu. Tvrtka od 1987. kotira na Bečkoj burzi.
Najnovijom akvizicijom kompanija je proširila svoj vlasnički portfelj uredskih prostora u Zagrebu. Na nekretninskom tržištu u Hrvatskoj pojavila se početkom 2015., kad je od Erste banke preuzela Eurocenter na Miramarskoj cesti. Početkom ove godine kupila je i Hoto Tower na Savskoj cesti. Taj kompleks, koji je sagradio Tomo Horvatinčić nakon odlaska prvog najmoprimca HT-a, promijenio je više vlasnika, a S-Immo kupio ga je od Signa holdinga, koji je u vlasništvu austrijskog 'kralja nekretninskog biznisa' Renéa Benka.

Tako bečka kompanija sad upravlja s 50-ak tisuća kvadrata uredskih prostora u Zagrebu. Novi direktor Zagrebtowera i član Uprave S Imma Friedrich Wachernig rekao je da je kupnja kompleksa na Radničkoj cesti logičan nastavak kompanijske strategije u Zagrebu:

– Tržište se vrlo dobro razvija, a potražnja za vrhunskim uredima ubrzano raste posljednjih godina. Zajedno s uredskim nekretninama koje su već u vlasništvu S Imma taj će kompleks poboljšati naš portfelj u Srednjoj i Istočnoj Europi –​ napomenuo je Friedrich Wachernig, zadovoljan zbog kupoprodaje.

Uz Wacherninga novi su direktori Zagrebtowera Bernd Himmler i Eleni Murko-Muhvić umjesto Hedwiga Höflera, Christoph-Michaela Buchgrabera i Matthewa Josepha Lunta, a Peter Pros prestao je biti prokurist.

20. travanj 2024 09:06