Hrvatska
StoryEditor

Brojimo šlepere (22): Tvrtka DELT Papir u 2020. godini u izvoz je uputila 200 šlepera robe

10. Rujan 2020.
delt papir_2

Za tvrtku DELT Papir d.o.o. iz Zagreba, koja se bavi proizvodnjom higijenskih papirnatih proizvoda, prvi kvartal u godini značio je bitno pojačan rad u proizvodnji jer su se našli u situaciji da njihovi glavni proizvodi – toaletni papir i papirnati ručnici, s polica trgovina nestaju u trenu, a narudžbe domaćih (i stranih) maloprodajnih lanaca neprestano su pristizale.

U drugom kvartalu narudžbe sa stranih tržišta su se povećale i preuzele primat. 

Izvozni udio ipak se stabilizirao te je DELT Papir u prvoj polovici godine izvezao gotovo 3.000 tona robe, odnosno 200 šlepera punih robe što za maloprodajne lance, što njihovog izvoznog aduta, brenda profesionalnog asortimana Tubeless.

Na mjesečnoj bazi ove godine tvrtka je, dakle, preko granica uputila 33 kamiona robe. Posebnost papirnatih proizvoda iz asortimana Tubeless je odsutnost kartonske tube, čime se dobiva kompaktniji proizvod s puno više metara papira koji je u potpunosti iskoristiv. Također, papir se proizvodi od sirovine iz obnovljivih izvora te od reciklirane celulozne sirovine. Radi se o toaletnom papiru čija proizvodnja ne ostavlja negativan trag na okoliš te je brend ujedno i nositelj EU Ecolabel certifikata.

Svoje papirnate proizvode, posebne po najmodernijoj tehnologiji proizvodnje i izvrsne kvalitete, tvrtka izvozi u 26 zemalja Europe, Europske unije i svijeta. Tržišta na kojima su se papirnati proizvodi DELT Papira već „udomaćili“ su, primjerice, Njemačka, Austrija, Belgija, Island, Švicarska, Nizozemska, Bahrein, Izrael, Kuvajt, Dubai… Profesionalni asortiman hrvatske tvrtke se stoga može pronaći na aerodromima, trgovačkim centrima, hotelima, restoranima i kafićima diljem svijeta.

Tvrtka odnedavno proizvodi i medicinske maske tipa I, II i IIR, certificirani medicinski proizvod koji zadovoljava najviše standarde renomiranih europskih laboratorija i certifikacijskih kuća. Premda tvrtka trenutno medicinske maske najviše plasira na domaće tržište, upita iz inozemstva svakog dana sve je više te se u drugoj polovici godine očekuje porast izvoza i u ovom proizvodnom segmentu.

DELT Papir je u 2019. godini ostvario dobit od 129 milijuna kuna. Preračunato u količine izvezene robe, radi se o 4.711 tona ili gotovo 320 šlepera koje je tvrtka isporučila na inozemna tržišta.

Pozivamo sve poduzetnike da nam se jave s informacijama o količini svojih kamiona i šlepera koje pune za izvoz. Do sada su se brojili turisti koji ulaze u Hrvatsku (da ne biste krivo shvatili, svaki taj turist je zlata vrijedan), a Lider počinje brojiti kamione koji odlaze van naših granica s robom za prodaju.

Javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na naše društvene mreže.

11. lipanj 2023 03:33