Hrvatska
StoryEditor

Brojimo šlepere (33): Jamnica u prošloj godini izvezla 4500 šlepera svojih proizvoda

18. Veljača 2021.
 foto Jamnica

Jamnica, Sarajevski kiseljak, Mg Mivela, Fonyodi i Jamnica Maribor čini diviziju grupe pića Fortenova grupe i kao vodeći regionalni proizvođač vode i pića svoje proizvode trenutno izvozi u 30-ak zemalja diljem svijeta.

U 2020. godini, udio izvoza u poslovanju Jamnice iznosio je 25 posto, što je, kažu nam iz tvrtke, ekvivalent za 90 milijuna litara vode i pića. Sarajevski kiseljak je zaslužan za 30 posto, a MgMivela s 15 posto udjela u izvozu diviziju grupe pića Fortenova grupe. Ovu brojku od 90 milijuna litara preračunali smo u kilograme, što smo pak podijelili s prosječnom veličinom jednog kamiona od 20 tona i dobili da je to oko 4500 šlepera. 

Ukrajina će uskoro postati novo izvozno tržište Grupe pića, a realizacija suradnje je u tijeku. Potencijal je velik jer su ukrajinski potrošači jedni od najvećih potrošača gazirane mineralne vode po glavi stanovnika. Na policama u trgovinama ukrajinske Fozzy grupe naći će se tri proizvoda: prirodna mineralna voda Jana u pakiranju od jedne litre te gazirane prirodne mineralne vode Jamnica u parkiranjima od 1,5 i 0,5 litre te Mg Mivela također u pakiranjima od 1,5 i 0,5 litre. Ukrajinska Fozzy grupa, u sklopu koje je najveći ukrajinski maloprodajni lanac, ima više od 700 trgovina diljem Ukrajine, a prve isporuke Jamničinih proizvoda bit će u najvećim ukrajinskim gradovima i postupno se širiti u ostale dijelove zemlje.

- Veseli nas što će od idućeg tjedna naši proizvodi biti dostupni na tržištu Ukrajine. Tamošnji potrošači vole gaziranu mineralnu vodu i veliki su konzumenti takvih proizvoda, stoga vjerujem da će dobro prihvatiti naše vrhunske prirodne mineralne vode. Otvaranje novog izvoznog tržišta, posebice u ovim izazovnim vremenima, vidimo kao izvrsnu priliku za nove poslovne uspjehe i širenje poslovanja u ovom dijelu Europe - rekao je povodom pokretanja nove poslovne suradnje, Ivan Čevra, izvršni direktor prodaje grupe pića Fortenova grupe čija je Jamnica vodeća kompanija.

U portfelju grupe pića su:Jamnica, Jana, Mg Mivela, Sarajevski kiseljak, Jana s okusom voća, Jana vitamin, Jana Ice Tea, Sara, Sky Cola, Sensation, Botanica i Pro Sport. 

Inače, zašto smo u naslov stavili broj od 4500 šlepera?

Pozivamo sve poduzetnike da podrže akciju 'Brojimo šlepere' te da nam se jave s informacijama o količini svojih kamiona i šlepera koje pune za izvoz. Javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na naše društvene mreže.

16. travanj 2024 16:57