Hrvatska
StoryEditor

COPA: Mladen Jakopović izabran za potpredsjednika

27. Rujan 2020.
Mladen Jakopović

Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mladen Jakopović izabran je za potpredsjednika organizacije COPA većinom glasova 27 država članica.

Zajedno s novom izabranom predsjednicom COPA-e Christiane Lambert i ostalim novoizabranim potpredsjednicima Palleom Borgströmom (Švedska), Massimilianom Giansantijem (Italija), Timom Cullnanom (Irska), Pedrom Ignaciom Gallardom Barrenom (Španjolska) i Roometom Sormusom (Estonija) dvije će godine predstavljati COPA-u.

– Iduće dvije godine veoma su važne za poljoprivredu EU jer se donosi nekoliko važnih strategija i provode snažne reforme koje će biti dugoročno važne za poljoprivredu EU i Hrvatske – izjavio je nakon izbora predsjednik HPK-a Mladen Jakopović.

COPA (Committee of Professional Agricultural Organisations) europska je udruga poljoprivrednika koju tvori šezdeset organizacija iz zemalja EU i 36 partnerskih organizacija iz drugih europskih zemalja kao što su Island, Norveška, Švicarska i Turska. Njezini su ciljevi, među ostalim, zastupanje interesa europskoga poljoprivrednog sektora u cjelini pred Europskom komisijom i drugim institucijama EU, preispitivanje relevantnih pitanja i sudjelovanje u kreiranju zajedničke europske poljoprivredne politike. 

26. travanj 2024 13:35