Hrvatska
StoryEditor

Daimler Mobility AG i Summit Leasing Slovenija potpisuju ugovor o prodaji društva Mercedes-Benz Leasing Hrvatska

04. Studeni 2021.




Daimler Mobility AG i Summit Leasing Slovenija d.o.o. potpisali su ugovor o prodaji društva Mercedes-Benz Leasing Hrvatska d.o.o. društvu Summit Leasing Slovenija. Za tu prodaju još se moraju ishoditi odobrenja Agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) i Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN).

Društvo Mercedes-Benz Leasing Hrvatska, sa sjedištem u Zagrebu, u 100%-tnom je vlasništvu društva Daimler Mobility AG, Stuttgart, društva kćeri njemačkog proizvođača automobila Daimler AG. Društvo Mercedes-Benz Leasing Hrvatska od svog osnutka 2000. godine privatnim i poslovnim klijentima pruža razne financijske usluge kao rješenja za financiranje osobnih vozila, kombi vozila, kamiona i autobusa marki iz Daimler grupe na hrvatskom tržištu. Summit Leasing Slovenija je društvo kći društva Nova Kreditna Banka Maribor d.d. i najveći pružatelj financijskih rješenja za financiranje motornih vozila u Sloveniji. Summit Leasing Slovenija kupuje Mercedes-Benz Leasing Hrvatska kako bi na hrvatsko tržište ušli s već uhodanim poslovanjem. 

Dugogodišnji odnos društva Summit Leasing Slovenija sa švicarskim koncernom Emil Frey, generalnim uvoznikom vozila Mercedes-Benz i drugih marki vozila grupe Daimler za Hrvatsku i susjedne zemlje, osigurat će razvoj i kontinuitet pružanja financijskih usluga za marke vozila grupe Daimler u Hrvatskoj.

Summit Leasing Slovenija je vodeća i specijalizirana kompanija za financiranje raznih marki automobila i potrošačkog financiranja u Sloveniji, stoga klijenti društva Mercedes-Benz Leasing Hrvatska mogu biti sigurni da će se zadržati visoka razina usluge i podrške na koju su navikli.

Uros Biber, glavni izvršni direktor društva Mercedes-Benz Leasing Hrvatska, rekao je: “Izuzetno nam je drago što smo u društvu Summit Leasing Slovenija našli pouzdanog i snažnog kupca, koji će se pobrinuti da Mercedes-Benz Leasing Hrvatska i dalje napreduje. Uvjereni smo da je Summit Leasing Slovenija najbolji strateški partner s kojim ćemo  osigurati kontinuitet i razvoj pružanja usluga financiranja za Daimlerove marke vozila u Hrvatskoj.”

 “Veselim se što ćemo nastaviti pružati podršku kupcima, ovlaštenim trgovcima i distributerima vozila Mercedes-Benz kroz  čitavu paletu kreativnih financijskih rješenja  koja zadovoljavaju najviše profesionalne standarde u industriji financiranja motornih vozila. Svi smo ponosni što obitelj Mercedes-Benz prihvaća Summit Leasing kao vjerodostojnog partnera koji će osigurati kontinuitet pružanja vrhunskih financijskih usluga svim dionicima.  To ćemo postići tako što ćemo se prije svega usredotočiti na izvrsnost naših usluga kroz digitalizaciju, integraciju financijskih usluga u prodajni proces i daljnjim razvojem kompetencija naših zaposlenika”, istaknuo je Mitja Otorepec, direktor društva Summit Leasing Slovenija.

Obje strane su se suglasile da neće objaviti pojedinosti o transakciji.

20. travanj 2024 05:32