Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: 25. obljetnica operacije Zima-94, Okrugli stol o mladima i alkoholu, Kolakušić predaje kandidaturu...

29. Studeni 2019.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 29. studenog:

ZAGREB - Nastavlja se 15. sjednica Hrvatskog sabora raspravom o Konačnom prijedlogu zakona o ovlasti Vlade Republike Hrvatske da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Hrvatskoga sabora u razdoblju kada Sabor redovito ne zasjeda ili je raspušten, a zastupnici će glasovati i i o ranije raspravljenim točkama dnevnog reda (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

SPLIT - Središnja svečanost 25. obljetnice operacije Zima-94 (11 sati, Dom general-bojnik Ivo Jelić). Svečanom obilježavanju uz ratne zapovjednike operacije Zima nazočit će i potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH Mirko Šundov, posebni savjetnik ministra obrane i ratni zapovjednik Zbornog područja Split Ante Gotovina, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban te splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.   

LUDBREG - Konferencija za novinare povodom predstavljanja rezultata programa "Neprekinute veze" (11 sati, kaznionica Lepoglava, Ulica Hrvatskih pavlina 1). Na konferenciji će govoriti ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina Castillo i upravitelj Kazninice u Lepoglavi Dražen Posavec. Za uzvanike je predviđen obilazak prostorija uređenih za posjet djece pod vodstvom izvršne direktorice Udruge Roda-roditelji u akciji Ivane Zanze.

ZAGREB - Konferencija za medije Sindikata školskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske na temu štrajka u osnovnim i srednjim školama (11 sati, zgrada sindikata Hypatia, Ulica Florijana Andrašeca 18a). Na konferenciji će govoriti predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem i predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec.

ZAGREB - Konferencija za medije potpredsjednika zagrebačke Gradske skupštine Krešimira Kartela i gradske zastupnice Bruna Esih (Neovisni za Hrvatsku) na temu proračuna Grada Zagreba za iduću godinu (11 sati, Stara gradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5).  

ZAGREB - Institut Ruđer Bošković (IRB) i projektni tim projekta E-SiCURE predstavljaju novi detektor za kontrolu opasnog tereta i nuklearnog materijala koji je razvijen u sklopu NATO programa znanost za mir i sigurnost (10 sati, dvorana III. krila IRB, Bijenička 54). Nakon uvodnog predstavljanja za izjave za medije na raspolaganju će biti voditeljica projekta Ivana Capan te suradnici. 

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu Svjetskog dana AIDS-a u Info šatoru Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) (11 sati). Na konferenciji za novinare će sudjelovati predstavnici Grada Zagreba , Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, HUHIV-a te Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević i Ministarstva zdravstva.

ZAGREB - Okrugli stol o mladima i alkoholu (12 sati, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Rockefellerova 7). Skup je organiziran u povodu Mjeseca borbe protiv ovisnosti te podataka da se u odnosu na Hrvatsku učenici u dobi do 11 i 13 godina češće opijaju samo u dvije od 45 zemalja, a u dobi od 15 godina samo u pet zemalja. ZAGREB - 3. Sveučilišni dan kvalitete na temu "Međunarodna akreditacija - dodana vrijednost" (od 10 do 12,30 sati, Aula Sveučilišta, Trg Republike Hrvatske 14). Sveučilišni dan kvalitete organiziran je kako bi se skrenula pozornost na procese međunarodnih reakreditacija, posebno iskustva sastavnica Sveučilišta u Zagrebu u ovom dijelu sustava osiguravanja kvalitete.

ZAGREB - U sklopu svjetskog dana prosvjeda inicijativa mladih FridaysForFuture Hrvatska organizira prosvjede u dva hrvatska grada. Prosvjed u Zagrebu održat će se u 14 sati na Trgu sv. Marka, a izjave za medije bit će dostupne od 13,45 do 14,10 sati na toj lokaciji. 

ZAGREB - Kandidat za predsjednika Republike Hrvatske Mislav Kolakušić predat će kandidaturu za predsjednika RH (14 sati, Državno izborno povjerenstvo, Visoka ulica 15).  

PRELOG - Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat sudjelovat će na Gospodarskom forumu Grada Preloga te će uručiti 15 ugovora o dodjeli bespovratnih potpora temeljem programa Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta te 19 ugovora temeljem programa Razvoj zadružnog poduzetništva. Također, ministar će uručiti i ugovore vrijedne 4,2 milijuna eura odabranim projektnim prijedlozima suradnje između hrvatskih i mađarskih poduzetnika u sklopu natječaja B Light  (14,00 sati, Sportska dvorana DG Sport, Matije Gupca 102).

CRIKVENICA - Sporazum o suradnji turističkih zajednica gradova i općina s područja Crikveničko-vinodolske rivijere potpisat će gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina, gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić te načelnik Vinodolske općine Marijan Karlić. Svečanosti potpisivanja tog sporazuma bit će nazočan i ministar turizma Gari Cappelli (11,00 sati, Gradska vijećnica, Vinodolska ulica 1).

RIJEKA - "Radna snaga u turizmu: izazovi i perspektive" - tema je konferencije SeasonReady, koja će okupiti predstavnike niza institucija, od Ministarstva turizma i HZZ-a do obrtničkih komora i drugih (9,30 sati, Grand hotel Bonavia, Dolac 4).

ZAGREB - HŽ Putnički prijevoz poziva medije na prvu redovnu vožnju novoga dizel-električnog motornog vlaka na relaciji Zagreb Glavni kolodvor - Zabok - Varaždin. Riječ je o prvom od četiri nova vlaka osiguranog zajmom Svjetske banke, a koji je koji je proizvela tvrtka Končar-Električna vozila (8,58 sati predviđeni polazak vlaka, a novinarske ekipe se mole da dođu 15 minuta prije polaska, zagrebački Glavni kolodvor). 

ZAGREB - Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA organizira godišnji susret svojih članova i partnera, u sklopu kojeg će dodijeliti strukovna priznanja i nagrade za menadžera godine (18,00 sati, Hotel Westin, Izidora Kršnjavoga 1).

25. travanj 2024 11:43