Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Javno cijepljenje predsjednika Milanovića, 78. obljetnica smrti Nikole Tesle...

07. Siječanj 2021.
Cijepljenje, cijepljenje COVID - 19,foto Dražen Lapić
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 7. siječnja:

ZAGREB - Predsjednik Republike Zoran Milanović javno će se cijepiti protiv koranavirusa u Uredu predsjednika, a predviđena je i izjava za medije. Predstavnici medija u Ured predsjednika trebaju doći do 10,30 sati (11 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

SISAK - Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua pohodit će potresom stradale župe Sisačke biskupije. Izjava za medije predviđena je u 11 sati ispred sisačke katedrale.

ZAGREB - Božićnu liturgiju u Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu predvodit će mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije Perić (u 9,30 sati,  Preobraženska 4).

ZAGREB - Konferencija za medije zastupnice Karoline Vidović Krišto i zastupnika Milana Vrkljana na temu izlaska iz Kluba Domovinskog pokreta te daljnji politički rad (13 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - Na 78. obljetnicu smrti Nikole Tesle, Udruga Nikola Tesla Genij za budućnost položit će vijenac na njegov spomenik u znak sjećanja i zahvalu za sve što je taj veliki genij ostavio u naslijeđe. Događaju će nazočiti predstavnici Udruge, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predstavnici Instituta Ruđer Bošković (10 sati, kod spomenika Nikole Tesle, Teslina ulica).

ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih osoba u industriji u studenome ostao je nepromijenjen u usporedbi s listopadom, dok je u odnosu na studeni 2019. godine smanjen za 2,4 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Statistika pokazuje i da je u prvih jedanaest mjeseci prošle godine u odnosu na isto razdoblje godine ranije broj zaposlenih u industriji pao za 2,9 posto. Ukupna proizvodnost rada u industriji od siječnja do studenog 2020. u usporedbi s istim razdobljem 2019. manja je za 0,4 posto.

22. travanj 2024 04:22