Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Komemoracija u spomen Zdravka Tomca, Otvorenje pakirnog centra za jaja...

10. Siječanj 2020.
Piše:
piše Lider/Hina
[email protected]
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 10. siječnja:

ZAGREB - Komemoracija u spomen umrlom sveučilišnom profesoru Zdravku Tomcu, koju organizira Forum hrvatske sloge - građanska udruga za dijalog, toleranciju i zajedništvo i prijatelji iz Vlade demokratskog jedinstva Republike Hrvatske (11 sati, dvorana Vijenac Nadbiskupijskoga pastoralnoga instituta, Kaptol 29a). Tomac je bio potpredsjednik  Hrvatskog sabora, potpredsjednik Vlade demokratskoga jedinstva Republike Hrvatske, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine, predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije i jedan od bitnih sudionika u stvaranju i obrani hrvatske države i demokratskoga razvoja Republike Hrvatske.

LOVAS - Agro klaster d.o.o. svečano će otvoriti pakirni centar za jaja iz slobodnog uzgoja malog kapaciteta. (u 10,00 sati, Ulica Ante Starčevića 40)

ZAGREB - HNB će raspolagati dodatnim makrobonitetnim mjerama koje će moći propisati bankama kada je to potrebno zbog očuvanja stabilnosti financijskog sustava, ponovno će se omogućiti razmjena podataka za procjenu kreditne sposobnosti klijenta, a NRS će ubuduće izračunavati i objavljivati HNB, predviđaju zakonske izmjene koje su bile u javnoj raspravi. Krajem prošle godine Ministarstvo financija u javnu je raspravu uputilo set zakonskih prijedloga kojim se zakonodavstvu u financijskom području usklađuje s europskim, a u kontekstu koraka koje treba poduzeti za priključenje europodručju. Riječ je o izmjena zakona o HNB-u, o kreditnim institucijama te o sanaciji kreditnih institucija i investicijskih društava, kao i o prijedlogu zakona kojim bi se potvrdio Sporazuma o prijenosu i objedinjavanju doprinosa u jedinstveni sanacijski fond.

28. travanj 2024 13:52