Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Otvaranje Adriatic Business centra, presuda Filipu Zavadlavu...

23. Veljača 2021.
Andrej Plenkovićfoto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 23. veljače:

ŠIBENIK/ZADAR - Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravit će u Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji. U Šibeniku će svečano otvoriti Adriatic Business centar (10,30 sati, Ulica Narodnog preporoda 4), a u 11,45 sati posjetit će Tvrtku Impol-TLM d.o.o. gdje će se sastati s predstavnicima Uprave (Ulica Narodnog preporoda 12). Premijer Plenković će u 14,25 sati u Zadarskoj županiji obići radove na projektu navodnjavanja u Baštici te potom, u 15,15 sati, obići gradilište ribarske luke Gaženica. U 15.30 sati prigodno će se obratiti prilikom svečanog uručenja odluke o dodjeli sredstava iz mjere "Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze  riba i zakloništa" Ribarskoj luci Vela Lamjana u Kalima, odluke iz mjere "Povećanje potencijala akvakulturnih lokaliteta" te odluke o financiranju iz  Programa razvoja područja otoka. Plenković će se u 16 sati  sastati sa županom Zadarske županije Božidarom Longinom i zadarskim gradonačelnikom Brankom Dukićem te će u 16,40 sati  posjetiti ured udruge Liga za borbu protiv raka (Veslačka 2).

ZAGREB - Okrugli stol u povodu početka cijepljenja osoba s kroničnim bolestima protiv Covida-19 (10 sati, dvorana Sveučilišne klinike za dijabetes i endokrinologiju "Vuk Vrhovac“, Dugi dol 4a). Na okruglom stolu će, uz ostale, sudjelovati ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak, predstojnik Sveučilišne klinike za dijabetes i endokrinologiju Vuk Vrhovac i predsjednik Društva za dijabetes i bolesti metabolizma HLZ-a Dario Rahelić i predsjednica Koordinacije hrvatske obiteljske medicine Nataša Ban Toskić. 

ZAGREB - Konferencija za medije SDP-a na temu alarmantnog stanja u hrvatskoj poljoprivredi (10,30 sati, sjedište SDP-a Iblerov trg 9) O tome će govoriti predsjednik SDP-a Peđa Grbin, voditeljica SDP-ovog Savjeta za poljoprivredu i hranu Marija Vukobratović, saborska zastupnica Martina Grman Kizivat te kandidat SDP-a za gradonačelnika Osijeka Goran Kušec.

SPLIT - Presuda Filipu Zavadlavu (26) koji je u splitskom naselju Varoš iz kalašnjikova ubio trojicu ljudi, bit će izrečena na splitskom Županijskom sudu (13 sati, Ivana Gundulića 29 a). Optužnica Županijskog državnog odvjetništva tereti Zavadlava da je 11. siječnja 2020. sa 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) koji su se u vrijeme ubojstva nalazili na dvama motorima. Osim za trostruko teško ubojstvo tereti ga se i za nedopušteno držanje oružja te općeopasnu radnju. Zavadlav se nakon krvoprolića u Varoši predao splitskoj policiji samo nekoliko sati nakon ubojstva. Uhićen je u kafiću u blizini Policijske uprave splitsko-dalmatinske, a prije toga je u obližnji kontejner odbacio pušku koju su kasnije pronašli istražitelji.

ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) će na konferenciji za novinare predstaviti rezultate istraživanja koje je provela među poduzetnicima o investicijskom potencijalu sredstava iz fondova Europske unije. U HUP-u kažu da je istraživanje pokazalo kako hrvatski poduzetnici imaju veliki ulagački potencijal te da su spremni realizirati konkretne projekte (12 sati, Sjedište HUP-a, Radnička cesta 52/1).

19. travanj 2024 05:26